Olasz embercsempészt kapcsoltak le a Balatonnál – 33 szírt vitt volna Németországba

2015. szeptember 10. 20:18

Egy zárt rakterű kisteherautóval akart Németországba csempészni 33 szírt egy olasz férfi, akit végül Balatonfűzfőnél fogtak el a rendőrök. A sofőrt őrizetbe vették, a szíreket pedig elvitték egy menekülttáborba.

2015. szeptember 10. 20:18

Egy 52 éves olasz férfi 33 szír állampolgárt akart illegálisan Németországba szállítani egy zárt rakterű, olasz rendszámú Fiat Ducatóval, az elkövetőt a 71-es főúton Balatonfűzfő mellett fogták el a rendőrök szerdán – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője csütörtökön. Gaál Csaba elmondta: a férfi ellen a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 

A sofőrt a rendőrök a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.

A szírek – 31 férfi és a 2 nő – nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadóállomására vitték őket.

A rendőrség felvétele az akcióról:

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. szeptember 11. 09:14
Belföldön akkor lehet csempészetről beszélni, ha valaki nem levámolt árut szállít. Az illegális migránsokat akár lehet ilyennek tekinteni. De akkor viszont oda az emberek közötti egyenlőség eszméje. Európa segíts!
kukagyerek
2015. szeptember 11. 09:01
Balfasz olasz! Nem tudta, hogy ez a magyar kormány privilégiuma.
pollip
2015. szeptember 11. 08:07
Teljesen félreértettél.
csuka
2015. szeptember 11. 07:38
"A nemzetközi ballib média ebből is pillanatok alatt magyar autót csinál, mint a másikból." ----- Mert tudják, hogy ide jönnek vissza! Ezt segíti hónapok óta a FIDESZ a regisztrációval. A liberális testvérpártok szekerét tolja: "Több százezer migráns szavazóhoz juthat a liberális baloldal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint eddig 142 ezren kértek menedéket Magyarországon, de legtöbbjük már elhagyta az országot. Brüsszel döntései miatt azonban nagy részüket visszatoloncolhatják Magyarországra. A külügyminiszter szerint augusztus végéig 166 ezer migráns érkezett az országba (ez mára 180 ezer fölötti szám). A Novi Magazin szerbiai hetilapnak nyilatkozva azonban elmondta, nem túlzás kijelenteni, hogy év végére 400 ezer fölé nőhet a számuk. Menedékjogot összesen 142 ezren kértek, a szerb-magyar határ azonban az Európai Unió külső határa is, így az illegális bevándorlók tekintélyes része Magyarországon kell regisztrálva legyen. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy részüket hazánkba fogják visszatoloncolni, miután Németország vagy Svédország elutasítja kérelmeiket. ……. A bevándorlók nagy része egyelőre továbbutazik Németországba – a következő hetek folyamán azonban megkezdődhet a migráns-áradat visszahullámzása; a bevándorlók egy része ugyanis nem telepedhet le semelyik nyugati országban, számukra így az az egyetlen biztos pont, hogy Magyarországon regisztrálásra kerültek. …. százezres nagyságrendű lehet azok száma, akik végül Magyarországra lesznek visszatoloncolva. … Eszerint a bevándorlók nagy része liberális baloldali szavazó lesz, miután megszerzi az állampolgárságot valamely európai országban. … … Magyarországon regisztrált bevándorlók száma ugyanis azt vetíti előre, hogy a közeljövőben százezres nagyságrendben rekedhetnek Magyarországon olyan személyek, akik korábban illegális bevándorlók voltak, de Magyarországon regisztrálásra kerültek, majd Németországban nem maradhattak. A választásra jogosultak száma alapján ez nem csak statisztikailag mérhető szavazóbázist jelent a baloldalnak, hanem egyenesen azt, hogy a migránsok miattbejuthatnak a parlamentbe olyan balliberális pártok, melyek egyébként nem lépnék át a bejutási küszöböt. „ http://www.nyomaban.blogger.hu/2015/09/10/tobb-szazezer-migrans-szavazohoz-juthat-a-liberalis-baloldal CSAK A FIDESZ ! CSAK A FIDESZ(DSZ) ! CSAK A FIDESZ(DSZ) MAFFIA ! CSAK A FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!