Nem örül a kerítésnek a román külügyminiszter

2015. szeptember 15. 17:28

Bogdan Aurescu szerint nem helyes lépés politikai szempontból, és az európai szellemiség szerint, hogy az EU két, egyébként is stratégiai partnerségben lévő tagállama közé kerítés épül.

2015. szeptember 15. 17:28

A román külügyminisztérium szerint az Európai Unió stratégiai partnerségben levő két tagállama közé kerítést építeni „nem helyes lépés politikai szempontból, az európai szellemiség szerint”. A minisztérium kedden honlapján közölte, hogy Magyarország külügyminisztériuma kevéssel a nyilvános bejelentés előtt tájékoztatta a román külügyminisztériumot a két ország határára tervezett kerítés építésének előkészületeiről. Azt is közölte, hogy Bogdan Aurescu külügyminiszter azonnal tájékoztatta a román döntéshozókat a helyzetről.

Szijjártó Péter külügyminiszter kedden bejelentette, hogy a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól „ésszerű távolságig” húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2015. szeptember 15. 21:38
Egy évvel ezelőtt a románok is, meg a szerbek is bepisiltek volna örömükben, ha Magyarország kerítést von a jelenlegi határra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!