Kormányellenes tüntetés: Nincsenek illegális emberek

2015. szeptember 02. 21:55

„Tömény embertelenségnek” tartotta a szerda esti, Nyugati pályaudvarnál kormányellenes tüntetés szónoka a migrációval összefüggő törvényjavaslatokat. A demonstrálók a Migration Aid szervezésében gyűltek össze. A szónok szerint menekültet nem lehet rejtegetni, csak vendégül látni, a kormány lépései pedig „félelemgerjesztő látszatintézkedések”.

2015. szeptember 02. 21:55

A migrációval összefüggő törvényjavaslatok ellen, illetve a bevándorlók mellett demonstráltak a Migration Aid csoport szervezésében szerda este a fővárosban.

A demonstráció a Nyugati térről indult, majd a tüntetők az Országgyűlés épülete elé vonultak, ahol a tömeg megtöltötte a Kossuth Lajos tér közepét.
 
Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid aktivistája a téren elmondott beszédében felszólította a magyar kormányt a menekültkrízissel kapcsolatos „félelemgerjesztő látszatintézkedések” beszüntetésére.
 
A Magyarországra érkező menedékkérők segítésére alakult közösségi kezdeményezés aktivistája emlékeztetett arra, hogy tíz hét alatt, mintegy 70 ezer embernek tudtak segítséget nyújtani, ami annak a 100-150 aktivistának és a több ezer adományozónak köszönhető, akik támogatták munkájukat.
 
A továbbiakban arra is felszólította a kormányt, hogy fejezze be egyes embercsoportok démonizálását, mert „nincsenek illegális emberek”, kollektívan bűnös csoportok. Követelte továbbá, hogy a kormány vállaljon aktív szerepet az Európai Unió integrációs politikájában.
 
A migrációt kriminalizáló, az Országgyűlés elfogadására váró törvényjavaslatokról azt mondta: „44 oldal tömény embertelenség”. Példaként említette, hogy a javaslat felhatalmazza a rendőrséget a belépésre bárki otthonába, ha feltételezi róla, hogy menekültet rejteget. 
 
„A menekültet nem rejtegetem, hanem a vendégem” – fogalmazott az aktivista.
 
Végül meghívta az országgyűlési képviselőket a tranzitzónákba, illetve a zárt határőrizeti táborokba egy látogatásra, illetve kilátásba helyezte, hogy csütörtökön újabb demonstrációt tartanak a parlament előtt.
 
A demonstráció végén a résztvevők virágokat helyeztek el az Országgyűlés épülete elé a menekülők tiszteletére.
 
A tüntetők a „Not in my name”, vagyis „Ne az én nevemben” feliratú táblákat emelték magasba, utalva arra, hogy nem értenek egyet a tervezett törvénycsomagban szereplő intézkedésekkel. Sokan európai uniós zászlót lobogtattak.
 
A demonstráción jelen volt Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért Párt, Juhász Péter, az Együtt, illetve Lendvai Ildikó, az MSZP politikusa.
 

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoxoro
2015. szeptember 03. 17:20
De miért a Kossuth térre mennek ma is? Miért nem nézik meg, hogy mit tettek kis szerelmeik a frissen felújított térrel?
toyoda
2015. szeptember 03. 08:32
Azon mindenki elgondolkozhatna, hogy ezek a liberálnyikok hányszor álltak ki a devizahitelesekért? Egyszer sem! Azoknak az volt az üzenetük: NINCS INGYEN EBÉD! Ennyit számít nekik a magyar társadalom (semmit)!
Berecskereki
2015. szeptember 03. 07:53
Tisztelt Zsohár Zsuzsanna, Szabó Tíme, Lendvai Ildikó, Juhász Péter, a Migration Aid csoport aktivisták és az őket támogatók! Ez nem kormányellenes tüntetés, hanem a magyar állampolgárok többsége elleni tüntetés. Pontosabban egy csoport hecckampánya, amely mögött balliberális pártok, szervezetek állnak. Zsohár Zsuzsannától, Szabó Tímeától, Lendvai Ildikótól, Juhász Pétertől, a Migration Aid csoport aktivistáitól és az őket támogatóktól kérdezem; AMENNYIBEN AZ ELLENŐRIZETLEN NÉPVÁNDORLÓK KÖZÖTT TÖBB TUCAT ANARCHISTA BESZIVÁROG ÉS TERRORAKCIÓKAT HAJTANAK VÉGRE, MELYBEN TÖBB TUCAT, TÖBB EZER EMBER ÉLETÉT VESZTI, FEL TUDJÁK ŐKET TÁMASZTANI? Amennyiben nem, akkor hallgassanak, vagy az uniós vezetéstől követeljék az Európai Unió közös határellenőrzésének megszervezését, működtetését. Követeljék továbbá, hogy azok az országok amelyek háborút folytattak Közel-Keletek, most vállalják a következmények megoldását, ennek költségeit. Az emberi humánum nem a népvándorlásban, ennek elfogadásában leledzik, hanem abban, hogy minden ember abban az országban boldoguljon, amelyben született, amely országnak az állampolgára. Ehhez kell a segítség és nem a népvándorláshoz. Amennyiben a népvándorlást helyezzük a középpontba, akkor ebből előbb-utóbb ”sáskajárás” lesz. 1956-nak sok tanulsága van. Az is tanulsága, hogy a nagyhatalmak a Trianoni békediktátummal Közép-Európában nem békét, hanem káoszt teremtettek. Majd amikor a magyar nép felkelt számukra Szuez fontosabb volt. Ezt is érdemes figyelembe venni, mint ahogy azt is amit az előző hsz.-ban írtam.
Vasvirág
2015. szeptember 03. 07:41
"A továbbiakban arra is felszólította a kormányt, hogy fejezze be egyes embercsoportok démonizálását, mert „nincsenek illegális emberek”, kollektívan bűnös csoportok. " De vannak! És őket nevezik a II V.H. után németeknek, a Benes dekrétumok után MAGYAROKNAK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!