Kitörtek a migránsok a röszkei hangárból, majd összecsaptak a rendőrökkel és egymással

2015. szeptember 04. 11:57

A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 300 migráns két hullámban tört ki a szegedi hangárból pénteken a kora délutáni órákban. A SzegedMa tájékoztatása szerint két irányba is kinyomultak: egy részük – sok száz fő – az autópálya felé menekült el. Később, még a délután folyamán a bevándorlók összeverekedtek egymással, illetve a rendőrökkel is, akik könnygázt vetettek be.

2015. szeptember 04. 11:57

A rendőrség közleménye szerint pénteken kora délután 300 migráns tört ki az elszállásolásukra fenntartott szegedi hangárból: többen átmásztak a kerítésen, mások hangosan skandáltak, és a SzegedMa értesülései szerint kövekkel is dobálóztak. Tudósítójuk úgy értesült, hogy az ügyintézés lassúsága miatt vesztették el a türelmüket a táborlakók.

Végül két irányba is kitörtek az illegális bevándorlók a röszkei hangárból, egy részük – sok száz fő – az autópálya felé menekült el. A rendőrök nem tudták megakadályozni az akciót.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében ezt írta a szökésben lévő illegális bevándorlókkal kapcsolatban: „A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében. A rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

FRISSÍTÉS:

Az elszököttek közül sokakat elfogtak és visszakísértek a hangárhoz, miközben az autópálya érintett szakaszát ismét megnyitották a forgalom előtt. A rendőrség buszokkal szállítja el a migránsokat a hangárból, ahonnan továbbra is hangoskodás hallatszik, de a feszültség kezelhetőnek tűnik.

Az Index úgy tudja, a környező településekről további rendőröket vezényeltek Röszkére, mivel az ott lévő 2800 migráns feltartóztatására nincs elég rendőri erő, miközben fennáll annak veszélye, hogy újabb kitörésre tesznek kísérletet. Eddig körülbelül száz bevándorlót szállítottak el autóbusszal a hangárból, amelynek befogadóképessége 800-1000 fő.

FRISSÍTÉS 2:

Az MTI arról számolt be, hogy migránsok verekedtek össze a röszkei hangárnál működő idegenrendészeti előállítóhelyen péntek délután. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a röszkei migrációs gyűjtőponton 14.20 körül illegális bevándorlók verekedtek össze, majd a rendőröket kővel dobálták meg. A rendőrök a támadást könnygázzal fékezték meg.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél négy után már azt tapasztalta, hogy megnyugodtak a kedélyek. A táborból folyamatosan buszokkal szállítják el a migránsokat, az ott maradók pedig a sátrak mellett ülnek. A korábban testpáncélt, sisakot és pajzsot viselő rendőrök is levették felszerelésük egy részét, és a sátrak körül felállított kerítések mellől az árnyékba húzódtak.
Dél előtt mintegy háromszázan törtek ki a röszkei gyűjtőpontból, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását. Néhány óra alatt azonban valamennyiüket elfogták a rendőrök.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2015. szeptember 04. 19:40
A kormány bénázása miatt egyre durvul a helyzet. Hiába, ha nem csak mutyizni kell, akkor éppoly impotensek, mint a ballibek.
chack
2015. szeptember 04. 18:32
"túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását" Pedig egy "ELUTASÍTVA" pecsétet nagyon gyorsan rá lehetne nyomni azokra a papírokra! Rá is kellene. Aztán ha valaki reklamál, mutasson hitelt érdemlő papírokat, hogy ki is ő valójában, és melyik hadseregben fogja megvédeni a hazáját az idegenek ellen.
becskerekiz
2015. szeptember 04. 17:30
Mennyivel nő majd a betörések száma ott, ahonnan a rendőröket átvezényelték? Merkel fizeti majd a kárt?
SwordFish
2015. szeptember 04. 17:19
Csőcselék. >:-I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!