Corvinus-oktató: Nincs közük a tiltakozáshoz az aláírásgyűjtő-pultot állítóknak

2015. szeptember 10. 17:11

Olyanok állítottak fel aláírásgyűjtő pontokat a Corvinus egyetem átszervezése elleni tüntetésen a budai campus bejáratánál, akik nem tartoznak a tiltakozó mozgalomhoz, és nem is hívta őket senki – közölte Dernovics Mihály oktató, miután a sajtóban megjelent, hogy rendszerbontó népszavazáshoz toboroztak támogatókat a megmozduláson.

2015. szeptember 10. 17:11

Semmi közük a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusán várható átalakítások elleni tiltakozó mozgalomhoz a keddi tüntetés első állomásán aláírásgyűjtő-pultokat állítóknak – közölte Dernovics Mihály, a BCE oktatója csütörtökön az MTI-vel, a sajtóban megjelent információkra reagálva.

A budai campus bejáratánál kedden aláírásgyűjtő-pultokat állítottak fel, ahol a rendszerbontó népszavazást lehetett támogatni. Az oktató ezzel összefüggésben arról tájékoztatott, hogy a pultállítókat a megjelenésükkor azonnal távozásra szólította fel, emlékeztetve őket arra, hogy az aktuális eseménynek semmi köze sincs a mozgalmukhoz. A pultokat nem a BCE szervezői, és nem is a résztvevők állították fel, azokat a hívatlanul és bejelentés nélkül érkező aláírásgyűjtő aktivisták telepítették – közölte. Hozzátette: mivel közterületen állt mindkét pult, az aktivisták a többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandók távozni, és őket távozásra felszólítani jogi lehetőség hiányában a helyszínt biztosító rendőrség sem volt felhatalmazva. Kijelentette: teljes mértékben elhatárolódnak a pultot felállítóktól.

A BCE tervezett átalakítása ellen hétfőn és kedden is tartottak demonstrációt, kedden a hallgatók a Villányi úti campustól a Fővám téri pesti campus érintésével az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épülete elé vonultak. A felsőoktatási államtitkárság által javasolt és az emberi erőforrások minisztere által támogatott tervezet szerint a BCE három budai kara jövő januártól a gödöllői központú Szent István Egyetemhez csatlakozna.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2015. szeptember 10. 20:11
A Gurmai Zita fiacskája beszélgetett Kálmán Olgaval is az ATV-ben, csak tudnám, hogy mi köze van a Corvinushoz.
Vadjoe
2015. szeptember 10. 18:18
A Blahán az aluljáróban is többször láttam a rendszerbontós pultot az aktivistával. Embert viszont még nem láttam ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!