Amit egy migránsnak először tudnia kell németül: „Jogom van...”

2015. szeptember 07. 13:40

Olvasónk a Keletinél fotózott le több, migránsoknak szóló tájékoztató plakátot, amelyen praktikus információk mellett alapvető kifejezések is szerepelnek németül, angolul és arabul. Például azt is felírták a plakátokra, hogyan kell németül a jogaikat követelni: a „köszönöm” csak ezután, a legvégén jön. A plakátokon a Welcome to Europe nevű szervezet logója látható.

2015. szeptember 07. 13:40

Köszönés, igen, nem, orvos és tolmácskérés az első kifejezések a migránsoknak szánt, a Keletinél kiplakátolt arab-német és angol-német „miniszótárban”. Aztán az jön, hogy „vannak jogaim” (Ich habe Rechte), illetve „jogom van...” (Ich habe das Recht auf...). A „köszönöm” csak ezután, a legvégén került sorra.

A plakátokon lévő logó tanúsága szerint a Welcome to Europe nevű szervezet helyezte ki őket. Olvasónk két-két oszlopon fotózta le a tájékoztató plakátokat a Keletinél.

Az egyiket a Migration Aid irodája előtt.

Nem csak azt tanítják meg a plakátok a migránsoknak, hogy hogyan kell a jogaikért fellépni németül, de arabul és angolul felvilágosítást adnak a dublini eljárásról, az ujjlenyomatvételről is, és azt is leírják, hogy melyik német városban milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

 

A Keleti egyébként hétfőre egészen kiürült, de a civilek a magyar emberek nevében még hirdetik, hogy segítenek.

 Fotók: Olvasónk

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Időkjelei
2015. szeptember 08. 00:41
orbán ezért nem lesz sose államférfi, csak egy ócska hazaáruló Putyin példa értékű beszéde "Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést". Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok! " A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét!
Időkjelei
2015. szeptember 08. 00:38
A keményen dolgozó magyar kisembereknek is vannak jogai Joga van kussolni, joga van rabszolgaként gályázni nevetséges bérekért hogy az általa megtermelt haszonból migránsokat etessenek, itassanak, holokauszt múzeumokat húzzanak fel minden hónapban, cigányokat tenyésszenek 25 éve Joga van megdögleni 55 évesen
Időkjelei
2015. szeptember 08. 00:36
Jogod van kussolni!!!!!!! Jogod van halgatni Minden amit mondasz, felhasználható ellened
Akitlosz
2015. szeptember 07. 17:59
Van itt szervezettség. Lehet, hogy a következő világháborúhoz vezető események is Németországban fognak kezdődni. Tönkre teszik önként az országukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!