Nyolcéves gyermek gyújtogatott Szentesen

2015. augusztus 28. 22:02

Nagyjából háromszáz millió forintos kárt okozott az a nyolc éves gyermek, aki felgyújtotta egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezetét Szentesen.

2015. augusztus 28. 22:02

Kigyulladt egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezete pénteken Szentesen – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. A tájékoztatás szerint sem gyermekek, sem felnőttek nem tartózkodtak az épületben. A helyszínen az oltási munkálatokat a szentesi és a csongrádi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi, valamint a kunszentmártoni hivatásos egységek, továbbá Csongrád megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata végezte.

Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt. A gyanú szerint a tüzet egy 8 éves gyermek okozta – mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 15 óra körül gyulladt ki a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon. A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető.

Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett – közölte a szóvivő.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. augusztus 29. 12:12
A kis kópé...
GV0917
2015. augusztus 29. 09:33
"Nincsen apám, se anyám. Se Istenem, se Hazám! Három napja nem eszek, Se sokat, se keveset. Húsz esztendőm hatalom, Húsz esztendőm eladom! Hogyha nem kell senkinek, Hát az ördög veszi meg! Tiszta szívvel betörök, Ha kell embert is ölök! Elfognak és felkötnek, Áldott földdel befödnek Halált hozó fű terem Gyönyörű szép szívemen." József Attila: /Nincsen apám.../
katus
2015. augusztus 28. 23:46
Ez a gyerek egy kincs. A kormány migráns fészkeinek rettegett réme lehetne...Már van referenciája...
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 28. 23:30
Gumikalapács, vagy egy parti sakk? Ön talán Napóleon, vagy a perzsa sah?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!