Nem jönnek át a kerítésen, de már Magyarországon vannak

2015. augusztus 10. 15:35

A Délmagyar tudósítója arról számolt be, amit az elemzők már a kerítés megépülése előtt megjósoltak: a déli zöldhatárra érkező egyes migránsok nem próbálnak átjutni a kerítésen, csak leülnek a tövében, és ott várják meg a magyar hatóságokat – az ugyanis már Magyarország területe.

2015. augusztus 10. 15:35

A Délmagyar tudósítója azt írja, egy Bassin nevű szír menekült és társai azt tették, amire több elemző is számított, mielőtt a déli határzár építése megkezdődött volna. Az öt szír leült a kerítés tövében, még a Szerbia felőli oldalon, és ott várták meg a magyar rendőröket, miközben trombitálással ütötték el az időt. 

A kerítés mindkét oldala Magyarország területéhez tartozik – hívta fel a figyelmet korábban több szakértő. Így azokra a menekültekre, akik nem próbálnak átjutni az akadályon, egyszerűen csak annak túloldalán várakoznak, ugyanúgy a magyar jogszabályok hatályosak, és ott is jelezhetik a magyar hatóságok felé a menekültstátusz iránti igényüket.

A Délmagyar által megszólaltatott 23 éves Bassin arról beszélt, hogy számítástechnikát tanult az egyetemen, és nem segélyt, hanem munkát szeretne. Bár Nyugat-Európába készül, itteni tartózkodása alatt szívesen megtanulna magyarul is, hiszen Törökországban is két hét alatt elsajátította a törököt. 

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 11. 22:19
Vén lóf@szpumpás Csataló " A magyar hatóságoknak nem kötelességük mobil menedékkérő hivatalokat működtetniük, " De mégis megteszi!!!!!!!!!! A cigányorbán!!!!!!!!! Ingyen eteti, itatja, szaratja, büfizteti őket és még pénzt is ad nekik Te hazaáruló pribék!
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 11. 09:18
Ha nem lehet a határvonalra kerítést építeni, akkor törvényt kell AZONNAL ! hozni hogy a kerítés az Államhatár Inkább mondjunk le egy pár méteres csíkról mint hogy kiirtsanak m inket!
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 11. 09:05
Érdekes, a megszállókat regisztrálhatják de a kettős állampolgár Parlamenti képviselők összeírásából mekkora ajvék lett Persze hiszen kiderülne hogy a "képviselők" - vajon kit képviselnek? A magyarokat biztosan nem - 2/3-a izraeli kettős állampolgár is
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 11. 09:01
Akitlosz [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 10. 15:50 Két hét alatt törökül? Na ne! Két hét alatt rend lesz:)) Lehet hogy pintér is afrikai menekült A ragyás pofája sokminden csak nem magyar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!