Megrongálták a nyíregyházi holokauszt-emlékművet

2015. augusztus 04. 10:59

Megrongálták a nyíregyházi holokauszt-emlékművet, amelynek talapzatáról az elkövetők leemeltek egy vésett márványlapot és azt összetörték. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

2015. augusztus 04. 10:59

Fedor Rita,  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a rendőrségre kedd reggel érkezett a bejelentés, miszerint a város Dob utcai parkjában lévő emlékművet megrongálták. Az emlékmű talapzatáról az elkövetők leemeltek egy vésett márványlapot és azt összetörve a földön hagyták.

Az ügyben a nyíregyházi rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást. A nyíregyházi holokauszt-emlékművet a város egykori gettójának helyén emelték. A vörös, fekete és szürke márványból készült köztéri alkotást 2004. június 6-án avatták fel a mártírok tiszteletére.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2015. augusztus 04. 22:21
Vigyázz fidesznyik, jön Julianus és helyrerak személyeskedésért!
zazriveczazseni
2015. augusztus 04. 14:26
http://www.napigazdasag.hu/cikk/52050/
zazriveczazseni
2015. augusztus 04. 14:25
Lopáson kapták a 64 Vármegye makói elnökét Gyanús zajokra ébredt egy makói lakás tulajdonosa vasárnap hajnalban, majd meglátta, hogy valaki az egyik serpenyőjével a kezében áll az ablakban a ház köré felhúzott állványzaton. Az MTI információi szerint a serpenyős tolvaj nem volt más, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke, aki egyébként lefülelésekor az ablakon át visszaadta a konyhaeszközt, és arra hivatkozott, hogy az egész „csak poén” volt. A sértett az eset után viszont észrevette, hogy a lakásból eltűnt némi készpénz és Zsolnay porcelánok is, így feljelentést tett, a gyanúsított T. Csabát estére el is kapták. Ekkor derült ki, hogy a radikális szervezethez tartozik, és hogy korábban garázdaság miatt már volt börtönbüntetésre ítélve: 2011-ben két év felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni erőszakért, amiért egy kocsmánál ittasan kötekedni kezdett a rendőrökkel. Eredetileg négy év letöltendőt kapott, a HVIM teljes mellszélességgel kiállt mellette, és politikai koncepciós eljárást emlegetett. T. Csaba most ismét előzetes letartóztatásba került a lopás miatt, amelyet részben beismert. Gyorsan törölték a honlapjukról T. Csaba a HVIM holnapján az országos vezetőség tagjaként szerepelt egészen ma délelőttig. A HVIM azonban most kevésbé volt bajtársias, mint a férfi előző bűnügyekor: a hír megjelenése után azt állították, T. Csaba nem is tagja a szervezet országos vezetésének, a saját honlapjukon szereplő információ pedig téves. Azóta gyorsan törölték is a lopáson ért T. Csaba nevét. A HVIM-et a 2006-os tévéostrommal elhíresült Toroczkai László alapította, jelenlegi elnöke pedig Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője. A szervezetet tavaly 38 millió forinttal támogatta a Jobbik pártalapítványa.
zazriveczazseni
2015. augusztus 04. 14:24
http://vigyazo.blog.hu/2015/03/05/_tapsoljuk_meg_a_gyilkost_boszniai_veteran_a_jobbik_vezeto_titkara?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201507
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!