Kántor: Állandósultak a magyarellenes megnyilvánulások Romániában

2015. augusztus 13. 09:47

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetője szerint míg korábban talán félévente voltak a romániai magyarság számára kedvezőtlenebb megnyilvánulások, most mintha havonta születne ilyen megjegyzés, kijelentés román részről.

2015. augusztus 13. 09:47

Kántor Zoltán szerint úgy látszik, hogy az utóbbi időben állandósultak a magyarellenes megnyilvánulások Romániában. A Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: jövőre választási év lesz Romániában és ilyenkor mindig kicsit intenzívebbek a magyarellenes megnyilvánulások. Ugyanakkor úgy látja, hogy az utóbbi időben állandósultak a kedvezőtlen megjegyzések: míg korábban talán félévente voltak a romániai magyarság számára kedvezőtlenebb megnyilvánulások, most mintha havonta születne ilyen megjegyzés, kijelentés román részről.

Kántor Zoltán azt mondta, a két ország között, illetve a romániai magyarság és a román többség, az állam között kisebbségi kérdésekben feszültségek vannak. Magyar részről a két ország közötti viszonyt ez meghatározza addig, míg az erdélyi magyar kisebbségi kérdést nem oldják meg megfelelő módon - fűzte hozzá. „Magyarországot revizionizmussal vádolni (...) a nevetségesség kategóriája” – fogalmazott –, valószínűleg belpolitikai okokkal magyarázható a vehemens reakció.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. augusztus 13. 13:11
Remek ötlet volt feltétel nélkül beszavazni őket a EU-ba.
Rabonban
2015. augusztus 13. 10:49
Szidják az oroszokat, miközben ortodox vallásúak. Ha majd Amerika netán ejti őket, na akkor forró lesz alattuk a talaj...
Maddox
2015. augusztus 13. 10:47
Bennem csak az a kérdés fogalmazódott meg, hogy egyes körök miért sietnek mentegetőzni, ha a revizionizmus "vádjával" vannak illetve? Nem Magyarország volt az agresszor, hanem Románia. Nem Magyarország szállta meg Romániát, hanem fordítva. Az egyetlen ország, amelyik itt rá van szorulva a sűrű bocsánatkérésre, az pont Románia, és nem Magyarország.
rojtos
2015. augusztus 13. 10:41
Nem azóta szemtelenedtek el amióta az USA védőszárnyai alá furakodtak? Istenem, ha megérhetném, hogy egyszer pofára essenek abban a nagy köpönyegforgatásban. Vagy náluk ez nemzeti sport?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!