Helyi népszavazásokhoz kötné a befogadóállomásokat a Jobbik

2015. augusztus 20. 17:10

Novák Előd (Jobbik) szerint naponta több bevándorló érkezik, mint ahány magyar születik. A Jobbik helyi ügydöntő népszavazásokhoz kötné a befogadóállomások létesítését. Volner János, a Jobbik alelnöke sürgette: a kormány tegye világossá, hogy az Egyesült Államok felelős a Magyarországon lecsapódó menekültáradatért.

2015. augusztus 20. 17:10
Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke a Jobbik augusztus 20-ai budapesti ünnepi rendezvényén Bosnyák András, Martonfa polgármestere jelenlétében arról számolt be, hogy erre vonatkozó indítványukat Vona Gábor pártelnök és Z. Kárpát Dániel alelnök benyújtotta a parlamentnek és az Országgyűlés rendkívüli ülésén szeretnék elfogadtatni. A politikus azt hangoztatta: a kormány ne akarjon szembemenni az emberek akaratával, Martonfa nem kér az idegen letelepülőkből, nem kér a kormány letelepítési politikájából. A jobbikos politikus egyfajta beismerő vallomásként értékelte, hogy a kormány két új tábort nyitna, és bírálta, hogy nem a határsávban.
 
Novák azt is szóvá tette, hogy naponta több bevándorló érkezik, mint ahány magyar születik, és a kivándorlással együtt számítva az ország legnagyobb problémájaként beszélt a népesedési kérdésről. Kijelentette: szó sincs demográfiai fordulatról, „például a cigányság népességrobbanásával próbálják palástolni” az alacsonynak ítélt 1,4 százalékos termékenységi rátát. Az igazi probléma az – folytatta –, hogy „ha csak a magyarokat vizsgáljuk, akkor egy alatt van a magyar nőkre jutó gyermekek száma”. Ezért gyökeres változás kell – jelentette ki.
 
A rendezvényen Volner János, a Jobbik alelnöke sürgette: a kormány tegye világossá, hogy az Egyesült Államok felelős a Magyarországon lecsapódó menekültáradatért, mert beavatkozott Szíria és Afganisztán belügyeibe, amely országok addig féken tudták tartani az iszlám szélsőségeseket is. Álláspontja szerint a Fidesz csak tüneti kezelést ad a bevándorlás problémáira, a valódi megoldást az önálló határőrségben, a menekülttáborok zárttá tételében, a határsértők kitoloncolásában nevezte meg.
 
Bosnyák András, Martonfa polgármestere aránytalannak ítélte, hogy egy kétszáz lakosú település környezetében ezer embert befogadó tábor jöjjön létre, és jelezte: polgári engedetlenséget hirdetnek, a tábor helyszíneként kijelölt területet pedig a gárdisták és a romák – ellentéteiket félretéve – együtt védik.
 
A pódiumbeszélgetésen szóba került Boross Péter nyilatkozata is; a volt miniszterelnök egy interjúban egyebek mellett azt mondta: „a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaitól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába”. Erre reagálva Novák Előd „egy utolsó, rendszerváltást kisiklató gazemberként” jellemezte a volt kormányfőt. Mint mondta, a cigányság integrációjára vonatkozóan a Jobbik munkacsoportjai is jutottak hasonló megállapításokra, szerinte a bevándorlók nélkül is van elég ember, akiket nem sikerült integrálni. „Szerintem ha például a fehér cápa kihalásának veszélye miatt lehet a vészharangot kongatni, akkor a fehér ember kihalásának veszélye miatt is lehessen és ne minősüljön az rasszizmusnak” – fogalmazott a jobbikos alelnök, akinek beszédét néhány százan hallgatták. Közülük tucatnyian „Ma Martonfa, holnap az egész ország” feliratú pólót viseltek.
 
A Jobbik egész napos városligeti rendezvényén gyermekprogramokkal és ingyenes koncertekkel várták az érdeklődőket.

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. augusztus 22. 10:17
A kádár diktatúra jólétéről csak azok áradoznak akik valamilyen formában elárulták hazájukat és honfitársaikat és ezért kedvező elbánásban részesültek. Ezért nem hiszem el azt az állításodat, hogy "magam nem voltam haszonélvezője semmilyen formában". "Nagyon szidod az akkori elnyomókat, a végén rádszólnak hogy ne zsidózz..." Az tény, hogy a tanácsköztársaság, a rákosi és kádár szörnyuralmak borzalmait nagy részben a zsidóknak köszönhetjük de nem voltak elegen ahhoz, hogy egyedűl véghez vigyék azt a rengeteg borzalmat. Ehhez a magyarok leghitványa is kellet. Ezek azok a becstelen hazaárulók akik csaktalkoztak a kádár diktatúrához. A Fidesz és az MSZP vezetősége tele van ilyenekkel. Jobbik az egyedüli tiszta párt.
kukagyerek
2015. augusztus 21. 10:59
Menjen már a picsába a Jobbik is a népszavazgatásával. Nagyon jól tudhatja, hogy az is csak egy időhúzó bohóckodás. Ide már nem népszavazás kell, hanem népfelkelés! (De azonnal!)
Mindjárt
2015. augusztus 21. 08:44
Nagyon rámentek a patkányok, a patkánybérencek és a zsideszbolsik a Jobbikra. Itt már egy szem nemzeti magyar Fidesz pártoló sincs. Azok már régen kiábrádultak a hazaáruló zsideszbolsikból és vagy feladták vagy a Jobbik táborhoz csatlakoztak.
exlibris
2015. augusztus 21. 03:37
"Helyi népszavazásokhoz kötné a befogadóállomásokat a Jobbik" Sajnos ennek a szomorú lényege már maga a feltételes mód. A Jobbik sem gondolja ezt komolyan, de mondhatja, mert tudja, hogy nincs semmi foganatja, hiszen semmi sem lesz belőle. Ugyanúgy mondhat bármit, ahogy a fityesz és Viktor is, mert sajnos abból se sok. Ezt a problémát - ha akarta volna - a Fidesz már réges-régen megoldhatta volna, s nemhogy ezrével, de tízes nagyságrendben sem jöhetne be az országba egyetlen vándorló sem. A fityesz szó szerint sz.rba se nézi a vidéket. Hülyének és birkának tartanak minden falusit, annál inkább, minél kisebb a lakosságszám. A védett állatkák a városokban tenyésznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!