A drótakadály sem tartja vissza a migránsokat

2015. augusztus 24. 19:33

Az állami hírtévé tudósítója szerint ismét átvágták a gyorstelepítésű drótakadályt a migránsok, amin egyébként ruhák és hálózsákok segítségével másznak át, hogy ne sértse meg őket a penge. Folyamatosan érkeznek a menedékkérők a Röszke melletti vasútvonalnál is, ahol a sínek miatt nincs felhúzva a GYODA.

2015. augusztus 24. 19:33

Ismét megrongálták a gyorstelepítésű drótakadályt (GYODA) a határon a Szerbia felől érkező migránsok – jelentette hétfőn a határról az M1 aktuális csatorna tudósítója. Beszámolója szerint a migránsok átvágták a drótot, illetve ruhákat, hálózsákokat dobtak át rajta, hogy ne sértse meg őket a penge, amikor átmásznak alatta vagy rajta.

Elhangzott az is, hogy a Röszke melletti vasútvonalnál, ahol nincs kifeszítve drót, folyamatosan érkeznek a bevándorlók a síneken gyalogolva. Itt egész nap rendőrök vannak, akik egy gyűjtőpontra irányítják őket.

Közben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) huszonöt nyomozót vezényelt Csongrád megyébe, hogy segítsék az ottani rendőrök munkáját. Elsősorban az illegális határátlépőket szeretnék feltartóztatni és az embercsempészetet megfékezni. Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta: az átvezényelt rendőrök főként embercsempészés és jogellenes tartózkodás elősegítése miatt indított eljárásokban vesznek részt.

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. augusztus 25. 16:21
Az őrizetlenül hagyott kerítés csak egy leküzdendő akadály. Én nem értem, ha "a skandinávok, németek beneluxok tárt karokkal várják őket" (Szanyi Tibor), akkor miért kell feltorlasztani??? A macedónok meg akarták állítani egy EU schengeni államból hozzájuk betörőket és nem tudták. Segíteni kell nekik!
Tintamin
2015. augusztus 25. 13:57
MINDEN FILLERT MEGERT EZ A SZAR!!!! A magyar reformok mukodnek..
tevevanegypupu
2015. augusztus 25. 12:07
Egyébként az is nagyon érdekes kérdés lenne, hogy vajon ezeket a muzulmán menekülteket miért nem fogadják be gazdag muzulmán országok..Ott élhetnének muzulmánként, munka lenne..Na vajon miért nem..Ezen lehet morfondírozni.Miért Európába jönnek, ahol tudják jól, nincs hely, nincs munka és nem örülnek nekik. Ennek ellenére özönlenek..többnyire fiatal férfiak, néhányan hozzák feleségüket és gyerekeiket is, de csak néhányan..miért pont ők? És miből? Olyan nincs, hogy a rokonság összeadja a pénzt, mert ha van pénzük, akkor jönnének. Több ezer eurót ugyan miért adnának ki unokatestvérek és sógorok egyetlen embernek vagy családnak, mikor egyáltalán nem lehetnek biztosak abban, hogy valaha is viszontlátnak abból egyetlen petákot..vagy akár az illetőt akinek adták. Pedig a pénzre nagy szükségük lenne a helyben maradóknak is..már csak a helyváltoztatásnál is, ha éppen megtámadják a várost.
Berecskereki
2015. augusztus 25. 11:52
Tehetetlen Dodó 2015. augusztus 25. 10:50 @Csomorkany Mindkettőtökkel befejeztem a polémiát, mert nem ismeritek - nem vagytok hajlandók megismerni - a nemzetközi szabályokat, Magyarország által aláírt megállapodásokat, enélkül viszont meddő a vita. Maradjunk abba, hogy mindkettőtöknek eltér a véleménye az enyémtől és össze sem fésülhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!