Pápa nemzetközi C-17-esei – így dolgozik a Nehéz Légiszállító Ezred

2015. július 19. 09:27

Tizenkét ország közösen működtet három Boeing C-17-esből álló légiflottát. A gépek magyar felségjelzés alatt repülnek, bázisuk a Magyar Honvédség pápai repülőtere.

2015. július 19. 09:27

Az MH Pápai Bázisrepülőtéren állomásoztatja a három Boeing C-17-esből álló flottáját a Nehéz Légiszállító Ezred, a katonai szervezet működéséről készült kisfilmet tett közzé a Honvédelem.hu. A flottát tizenkét ország, köztük tíz NATO-tagállam (Magyarország (mint a programot befogadó ország), Bulgária, az Egyesült Államok, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Norvégia, Románia, Szlovénia), valamint két NATO-békepartner (Finnország és Svédország) közösen vásárolta és használja.

A felvételen Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka beszél a arról, hogy a résztvevő országok közül sokan külön-külön nem engedhetnének meg maguknak C-17-eseket, ezért is fontos az együttműködés, és azt is elmondja, hogy mivel Magyarország a befogadó ország, ezért a gépek a magyar állam tulajdonai, magyar felségjelzés alatt repülnek.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 19. 12:49
Ezred kemény három darab repülőgéppel? Az csak egy raj, nem ezred. Egy repülőezredhez kb. 60-200 darab repülőgép kell(ene). Igencsak inflálódnak az elnevezések és a rangok a hadseregben (is).
nick89
2015. július 19. 12:00
gyurcsányi ezeket is oda fogja adni az iraki haccseregnak, mint ahogyan a működőképes T-72-eseket nekik ajándékozta. (nekünk meg megmaradtak a BTR gumikerekes harckocsik) Az Iszlám Állam meg ezekkel a C-17-esekkel fogja gyorsan mozgatni a zsákmányolt 2000 páncálautóját. Lesz nagy meglepetés, ha leszáll Ferihegyen az első igazhitű bevándorló kommandó állig fegyverben, a mi katonáink meg Afganisztánból és Csádból figyelhetik Budapest bevételét!
kukagyerek
2015. július 19. 11:58
Mint mindenben, ebben mérhetetlen balfaszságról tettünk bizonyságot. Ez a balfasz kormány arra nem gondolt, ha ezekkel valamelyik külföldi agresszióhoz katonákat szállítanak majd, a megtámadott rögtön azt fogja hinni, hogy a magyar "misszióról" van szó. ("misszió"? kész röhej!)
Peter8811
2015. július 19. 10:19
"Pápa nemzetközi C-17-esei " Na vére már van egyházi (l)égierő de ha pápa akkor vatikáni felségjelzés alatt kellene hajózni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!