Orosz tévé: Ukrán fegyveresek könnyedén átkelhetnének a Tiszán

2015. július 28. 10:59

Az orosz állami tévé riportot készített arról, hogy a munkácsi lövöldözéssel Kárpátalját is elérte a fegyveres konfliktus.

2015. július 28. 10:59

Az orosz állami Veszti televíziós társaság Rosszija HD nevű csatornája riportot készített a kárpátaljai magyarok helyzetéről – számol be a KárpátHír. Az anyag fő témája az, hogy a munkácsi lövöldözés révén már Kárpátalján is közvetlenül érezhető az ukrán válság. A bevezetőben elhangzik, hogy egyes információk szerint a szélsőséges ukrán szervezet, a Jobb Szektor (PSZ) fegyveresei majdnem betörtek Debrecenbe is, ami – mondja a műsorvezető – Budapestnek nem tetszik. Arról is beszél, hogy Kárpátalja nem fogadja el a Majdant, és szellemileg egyre távolodik Ukrajnától.

Az orosz tévések elmondják: az ukrajnai magyarság egyáltalán nem érzi magáénak a háborút. A riport kitér arra is, hogy a helyi magyarok jó része rendelkezik magyar útlevéllel, ezért a katonai behívó és a fegyveres konfliktus elől sokan jönnek át Magyarországra letelepedni. Meg is szólaltatnak egy a nevét és arcát nem vállaló fiút, aki áttelepült, illetve a jobbikos Szávay Istvánt. Szávay elmondta, habár őt kitiltották Ukrajna területéről, rengeteg határon túli fordul hozzá segítségért az áttelepüléssel kapcsolatban. Az orosz tévések egyébként azt mondják, Szávayt azért tiltották ki Ukrajnából mert támogatta Orbán Viktor ötletét, miszerint Kárpátaljának autonómiát kellene kapnia. 

A riporter, Darja Grigorova a Tisza-parton egy ladikban állva közli: jól képzett katonáknak nem lenne bonyolult feladat száraz lábbal átkelni a határfolyón.

A stáb egyébként Magyarország felől közelítette meg az ukrán határvidéket, ahol cigarettacsempészeket is kerestek, de nem találtak. Annál inkább találtak csempészett cigarettát a Keleti pályaudvarnál. A riport elmagyarázza a nézőknek, hogy egy doboz cigaretta Ukrajnában akár ötödannyiba is kerülhet, mint Magyarországon, hazánktól nyugatra pedig még drágábban értékesíthető egy csomag – ezért óriási üzlet a csempészet. 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. július 29. 11:24
Várhattak volna Hruscsov leváltásával, ő már pártja Politbürojával tárgyaltatta a beregszászi járás Mo-hoz való visszacsatolását.
Akitlosz
2015. július 28. 21:54
"A riport elmagyarázza a nézőknek, hogy egy doboz cigaretta Ukrajnában akár ötödannyiba is kerülhet, mint Magyarországon, hazánktól nyugatra pedig még drágábban értékesíthető egy csomag – ezért óriási üzlet a csempészet." Erről a pénzéhes, kapzsi magyarországi és EU-s politikusok tehetnek. A cigaretta (benzin, autó, alkohol stb. stb. stb.) ugyanis csak és kizárólag az adó miatt drága. Piaci alapon még a világrekord ÁFA-val is töredék ennyibe kerülnének.
Akitlosz
2015. július 28. 21:51
Érdekes, hogy az orosz TV reálisabban, tisztábban látja a helyzetet, mint a magyar kormány. Azt pofázza a magyar kormány, hogy idézem "kötelességük" harcolni az Iszlám Állam ellen, ezzel szemben mit is tesznek a a magyar nemzetért, amelynek a jelentős része az országhatárokon túl van? Azt sem képes elérni a "baráti és szövetséges" Szlovákiával, Romániával meg a többivel, hogy legyenek magyar nyelvű feliratok, utcanév táblák a magyarok lakta vidékeken. :-(
Laibach
2015. július 28. 19:39
Kezd beválni a mesterterv :) Lázár a trafikokkal és az annak köszönhetően ukrán területről indult cigaretta csempészéshez köthető bandaháborúkkal destabilizálta Kárpátalját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!