Orbán személyes okok alapján fogadta el Vida lemondását

2015. július 22. 10:58

A kormányszóvivő közlése szerint Orbán Viktor szakmai indokok alapján nem, csak személyes és családi okok miatt tudta elfogadni Vida Ildikó lemondását a NAV elnöki posztjáról.

2015. július 22. 10:58

A miniszterelnök még június elején jelezte: szakmai okok alapján nem tudja elfogadni Vida Ildikó NAV-elnök lemondását, azonban a személyes és családi okok alapján igen – közölte szerdán az MTI érdeklődésére Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Vida Ildikó már az alaptalan amerikai vádak idején felajánlotta a lemondását, amelyet a miniszterelnök nem fogadott el – emlékeztetett, hozzátéve, május 20-án Vida Ildikó benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

Kitért arra is: a kormányfő arra kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, hogy mindaddig, amíg a NAV új vezetőjéről nem döntenek, lássa el a feladatát. De mivel a lemondás benyújtását követő 60. napon megszűnik a vezetői munkaviszonya, e határidő után az új NAV-elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes látja el az intézményvezetői feladatokat - fűzte hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn tájékoztatta, hogy aznap megszűnik Vida Ildikó jogviszonya, az új elnök kinevezéséig Varga Árpád irányítja az adóhivatalt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rántott kard
2015. július 22. 16:00
Na mi van, meg kellett várni, míg csitul a kitiltási botrány?
Secnir
2015. július 22. 14:56
"azonban a személyes és családi okok alapján igen" -személyesen a lajos javasolt téged? -igen -akkor lemondasz " május 20-án Vida Ildikó benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. " "A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn tájékoztatta, hogy aznap megszűnik Vida Ildikó jogviszonya," "mivel a lemondás benyújtását követő 60. napon megszűnik a vezetői munkaviszonya," ezt már kérdeztem másutt is: -ha vida mondott fel, akkor miért orbánnak, hiszem a munkáltatói jogokat varga gyakorolja -ha ő mondott fel, akkor miért 60 nap felmondási idő jár neki? -milyen vezetői munkaviszony szűnik meg? ha felmondott, akkor mindenféle munkaviszonya megszűnik. büdös ez így. talán legjobban úgy lehet megfogalmazni, hogy ő is csak hétfőn tudta meg, hogy május 20-án felmondott írásban.
Tintamin
2015. július 22. 14:53
Viktor, bazmeg, mi ez a baromság?? "A miniszterelnök még június elején jelezte: szakmai okok alapján nem tudja elfogadni Vida Ildikó NAV-elnök lemondását, azonban a személyes és családi okok alapján igen" Odament hozzád Ildike, és bejelentette, hogy hóthülye, és már nem tudja egyszerre a Lajos meg a Garancsi zsebébe is tolni a pénzt, ezért lemond. Te ezt nem fogadtad el, mire azzal jött, hogy kevés ideje van a világméretű tolvajlásotok menedzselése miatt a családra, erre mondtad, hogy najó, akkor találunk helyetted egy másik szervilis barmot, aki büszkén ír alá nekünk. Így volt.
realista
2015. július 22. 14:29
Már kinevezéskor sem a szakmai indokok döntenek, hanem a "személyes okok" (haveri, és egyéb kapcsolatok).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!