Migráció: akciótervet készít a főváros

2015. július 31. 09:41

A naponta érkező több ezer migráns miatt intézkedési tervet készít a főváros, melyben rögzítik, hogy melyik fővárosi cégnek mi a dolga – mondta el Tarlós István a Magyar Nemzetnek. A főpolgármester szerint a legsúlyosabb az utcákon, aluljárókban és a parkokban kialakult köztisztasági helyzet.

2015. július 31. 09:41

Intézkedési tervet készít a főváros a naponta több ezrével érkező menekültek, illetve illegális bevándorlók miatt – írja a Magyar Nemzet. A lapnak Tarlós István főpolgármester elmondta: a legsúlyosabb az utcákon, aluljárókban és a parkokban kialakult köztisztasági helyzet, ezért kiemelt teher hárul a Fővárosi Közterület-fenntartóra, a rendészekre, a közműtársaságokra és a vízművekre. 

Hozzátette: az akcióterv várhatóan a következő hetekre elkészül, és részletesen előírja majd, hogy melyik fővárosi cégnek, szervezetnek mi a dolga. Mint mondta, az egyeztetések már megkezdődtek a Belügyminisztérium, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között. A főpolgármester jelezte, hogy a lehető legkorábbi időpontra, szeptember 2-ára összehívja a Fővárosi Közgyűlést, ahol önálló napirendi pontként tárgyalják az illegális bevándorlók ügyét.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. július 31. 21:34
Ez a csávó akár mit csinál ciki. Semmi nem történt. Ezt én is bejelenthetném, hogy akciótervet készítek de csak ha valaki fakít valamit majd akkor mondom el. Tarlós szert se fog csinálni, mint ahogy soha semmi nem is csinált. Vicc a csávó.
Gregorius
2015. július 31. 18:51
Rá kellene jönniük, hogy ez egy rendkívüli helyzet. Nincs idő arra, hogy egy hónap múlva összeüljenek és hosszasan gondolkodjanak. A katasztrófavédelmet és az FKF-t bevonva ki kellene dolgozni egy gyors megoldást. (buszok a két pályaudvar között, TOY-TOY-ok ha kellenek etc.)
malakka
2015. július 31. 17:15
A probléma megoldásának nehézkességéről pont nem azoknak kéne vartyogniuk, akik pár hete még a probléma LÉTÉT is tagadták...
Tintamin
2015. július 31. 15:46
Nahát, bazmeg, fideszék észrevették, hogy mi zajlik? Kicsit lemaradtak a hírekről, persze a bevándorlózást már csúcsra járatták, tenni is kellene valamit, köszönjük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!