Magyar Nemzet: Az Európai Parlament is kíváncsi az Altus-ügyre

2015. július 14. 09:07

Szeptemberben meghallgathatja a Gyurcsány Ferenc-féle Altus Zrt. EU-s megbízásának ügyében az Európai Bizottság regionális és várospolitikai fejlesztésért felelős főigazgatóságának vezetőjét az Európai Parlament illetékes bizottsága, habár korábban értelmetlennek látták az ötletet – írja a Magyar Nemzet.

2015. július 14. 09:07

Noha korábban az Európai Bizottság regionális és várospolitikai fejlesztésért felelős főigazgatósága többször szabályszerűnek minősítette a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló cég kiválasztását, az Európai Parlament illetékes bizottsága mégis feltenne néhány kérdést az Altus Zrt. vezette konzorcium szerződésének ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága az Európai Bizottság (EB) regionális és várospolitikai fejlesztésért felelős főigazgatóságának vezetőjét hallgatná meg a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló cég uniós megbízásának ügyében. Amennyiben Walter Deffaa elfogadja a bizottság meghívását, a zárt ajtók mögötti meghallgatásra leghamarabb szeptemberben kerülhet sor, jövő héttől ugyanis nyári szünetet tart az EP – írja a napilap.
 
Lázár János június elején Brüsszelbe utazott, hogy személyesen egyeztessen Walter Deffaa-val. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról a magyar véleményről tájékoztatta a bizottságot, hogy a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök cégével kötött szerződés tiltott pártfinanszírozásnak minősül. A találkozón azonban nem közeledtek az álláspontok. Az EB azt közölte, bár szívesen beszélgetnek a kormány képviselőjével az ügyben, szerintük nincs igazán miről. Az Altus kiválasztása a nemzetközi konzorcium vezetésére szerintük ugyanis szabályos volt. 
 
Az Altus vezette konzorcium ötmillió eurós megbízást kapott az uniós pályázati rendszer felülvizsgálatára.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. július 14. 12:24
A fidesz erőlködésének szánalmas gyümölcse...
áfonya
2015. július 14. 11:25
Egyik kutya a másikat nem harapja meg . Ferkó az eu kebelbarárja ,mert minden magyar értéket az eunak adna .Eunak csak az a jó barátja akikből hasznot húzhat ,köztudott gyf féle kommunisták hazájukat kiárúsítják szintén
Mindjárt
2015. július 14. 11:12
A gyurcsány-dobrev-apró család egy fekély, egy undorító fekély a nemzet testén
kispufi
2015. július 14. 10:52
na lehet készülni az új mártír-performanszra. de nem baj, nem árt bevésni a köztudatba, hogy a beteg pojáca ott van minden mögött, mögötte meg a jajde-európai-jajde-demokraták. annyit is ér az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!