Helikopterrel oltják a tüzet a Kiskunságban

2015. július 24. 20:55

Helikoptert is bevetnek a Kiskunsági Nemzeti Parkban a tűz oltására, amely Orgovány és Kaskantyú térségében eddig tisztázatlan okból keletkezett. Jelenleg 60 tűzoltó dolgozik a tűz eloltásán, de civilek és a nemzeti park emberei is részt vesznek a tűz megfékezésében.

2015. július 24. 20:55

A Kiskunsági Nemzeti Parkban keletkezett tűz oltásán hatvan tűzoltó dolgozik, hamarosan helikoptert is bevetnek a lángok megfékezésére – közölte Kovács Andrea, Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő péntek este. A nemzeti parkban nagy területen ég a borókás növényzet, a tűz egy fenyvest is veszélyeztet.

Orgovány és Kaskantyú térségében eddig tisztázatlan okból fellobbant lángok oltására a kecskeméti, a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az orgoványi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Kovács Andrea tájékoztatása szerint a területen hamarosan helikopterrel is elkezdik oltani a lángokat. Jelenleg 60 tűzoltó tíz járművel dolgozik a tűz megfékezésén, az oltásban a nemzeti park munkatársai és civilek is részt vesznek. A szóvivő elmondta, hogy az érintett terület korábban katonai lőtér volt, ezért a munkát óvintézkedésként tűzszerész szakemberek jelenlétében és biztosításával végzik. A terület nagysága és a nehéz terepviszonyok miatt az oltás várhatóan hosszú időt vesz majd igénybe.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 23. 07:48
Ennyi csapadék mellett gyújtogatás állhat a háttérben.
magnamater
2015. július 25. 07:36
A hőségtől világszerte tüzek égnek, mégis félek, gyújtogatás történt
Ígymegyez
2015. július 24. 23:43
Most jöttem el onnan. Ez a kép nem ott készült, teljesen más színű a helikopter. A tüzet a feltevések szerint villám okozta, elég sok volt ott tegnap este. A tűz már tegnap óta ég, de az erdős rész csak ma délben kapott lángra. Mivel teljesen lakatlan, nem járt terület, amíg nem égtek nagyobb fák, nem volt nagyobb füst, nem vette észre senki. 50-60 ha bizton leégett, de ha holnap szél támad több is lesz.
Fakutya Vigyora
2015. július 24. 21:42
Na, az MSZP-nek sikerült elhelyeznie a cigarettacsikket. A kurva anyátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!