Három évre eltilthatják a Közgépet a közbeszerzésektől

2015. július 17. 19:07

Egy győri kikötőépítés kapcsán született egy közigazgatási határozat, amely szerint a Közgép adatokat hamisított a közbeszerzési eljárásban, ezért három évre kizárják a közbeszerzésekből. A pályázaton Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége is indult más cégekkel közösen. A döntés nem jogerős, Simicska cége bírósághoz fordul.

2015. július 17. 19:07

Három évre kizárják elsőfokon a Közgépet a közbeszerzésekből, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint Simicska Lajos cége adatokat hamisított egy győri kikötő kivitelezésére kiírt közbeszerzésen.

A pályázaton egyébként a Közgép ajánlata volt a legkedvezőbb, de 200 millióval drágább ajánlattal indult a A Híd-, Swietelsky- és Mészáros és Mészáros Kft.-konzorcium is. Utóbbi tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester.

A Közgép szerint a céget a közbeszerzésektől három évre eltiltó határozat sérti a magyar és az uniós jogszabályokat. Az adathamisítás egyébként az alvállalkozókra és bizonyos hajórészek méretére vonatkozott: Simicska cége azt állítja, hogy ezeket a – hajótulajdonosok által közölt – adatokat a Közgép csak továbbította.

A közbeszerzési ügyben egyelőre nincs döntés, a Közgép minden bírói fórumot kihasznál a jogorvoslat érdekében– írja az Index.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2015. július 18. 14:34
Rühellem Simicsát, mint a szart, de ez a húzás nagyon bolsevik stílus. Ugyan honnan tudták, melyik pályázata és hol aggályos? - Hát onnan, hogy együtt dobták össze. Rohadj komcsik!
foton koton
2015. július 18. 14:32
A minden banán szar Eleve teljesen éretlenül szedik le, mert különben mire 5-10 ezer KM-ről ideér, turmixbanán moslék lenne belőle Azt elfelejtettem mondani hogy a határon hatalmas Auschwici gázkamrákban ETILÉNGÁZZAl érlelik meg a banánt, hogy kinézzen valahogy, sárga legyen mire a polcokra kerül
foton koton
2015. július 18. 14:31
kuwiq "Lenne annak a pénznek jobb helye is, mint oligarcha bácsiknál. Igen, egészségügy, oktatás." De ezeknek a geciknek lételemük a LOPÁS! Belebetegenének ha nem tudnák a magyarokat meglopni Mind idegen ügynök, orbán, gyurcsány a libatolvaj horn, antall
foton koton
2015. július 18. 14:29
beobachter 2015. július 18. 07:44 @foton koton Imádom ezt az országot minden hibájával együtt,de : A szabolcsi és általában a magyar alma szar! A minden banán szar Eleve teljesen éretlenül szedik le, mert különben mire 5-10 ezer KM-ről ideér, turmixbanán moslék lenne belőle De volt hogy a tecsóba is még félig zöld volt, milyen lehetett mikor leszedték? SEMMILYEN vitamin nincs benne, mivel ideje sincs a gyümölcsnek arra hogy felszívja a vitaminokat, addigra leszüretelik, ződden Mondta valaki aki evett pár percel azelőtt, igazi banánfáról leszedett banánt Azt mondta, köze nincs ahhoz amit nálunk a boltokban kapni Ő 1 Ft-ot se adna az itthoni banánért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!