Fellebbezés helyett imalánccal tartaná meg frekvenciáját a Mária Rádió

2015. július 22. 11:52

Annak ellenére, hogy a Mária Rádió korábban elnyerte eddig használt frekvenciáját, a Médiatanács végül mégis másnak adta a jogot. A keresztény rádiónak augusztus 19-ig meg kell szüntetnie a budapesti sugárzást. Az adó fellebbezés helyett imalánccal szeretné megoldani a problémát.

2015. július 22. 11:52

A Mária Rádió budapesti sugárzási joga tavaly ősszel lejárt, így a Médiatanács pályázatot írt ki az FM 94.2-es frekvenciára. A frekvenciára a Mária Rádión kívül még két másik rádió pályázott. A frekvenciát végül elnyerték, az egyik vetélytárs, a Műsor-hang Zrt. azonban bíróságon fellebbezett, így a Médiatanács elvette a Mária Rádiótól a jogot. A keresztény rádiónak augusztus 19-ig meg kell szüntetnie a budapesti sugárzást – írja a Magyar Nemzet.

A Mária Rádió non-profit alapon működik, melynek célja a keresztény misszió. Naponta többször imádkozza a rózsafüzért, sugároz szentmisét, keresztény értékeket közvetít. Saját elmondásuk szerint szociális szolgáltatásuk pótolhatatlan, hiszen hatásukra családok keresztelik meg gyermekeiket, házaspárok rendezik házasságukat, nem beszélve arról, hogy rengeteg magányos idős embernek a rádió nyújtja az egyetlen társaságot.

A Mária Rádió műsorát jelenleg nyolc vidéki és kilenc Budapest környéki adó is sugározza, ezenkívül anyarádiója a délvidéki, felvidéki és erdélyi rádiónak is. Azonban ha a budapesti frekvenciát elvesztik, az az egész Mária Rádió végét jelentheti, hiszen az adományok nagy része, melyekből fenntartják magukat, Budapestről érkezik.

Ennek ellenére Szabó Tamás elnök úgy döntött, nem fellebbeznek, más módon próbálják elérni, hogy megtarthassák a frekvenciát. Politikai petíció helyett imaláncot indítanak. Az imafüzérrel szeretnék megmutatni, hogy hány ezer ember viseli szívén a rádió sorsát. A csatlakozók a helyzet megoldódásáért, valamint a Médiatanácsért imádkoznak. Szabó Tamás úgy gondolja, ha sok hívő ember egy célért imádkozik, annak világformáló ereje van. Az imalánchoz, mely vasárnap indult, lassan hétezer ember csatlakozott. A cél a tízezer aláírás.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. július 24. 13:19
Így is lehet: http://citizengo.org/hu/26934-maria-radionak-mukodnie-kell?tc=ty&tcid=14557837
yanoo
2015. július 22. 23:11
Ne imalánccal, hanem biciklilánccal kell megoldani.
polnemkor
2015. július 22. 23:11
A dolgok furcsulnak és egyre inkább. :( A Klubrádió él és virágzik ("közszolgálatiként"!) a Mária Rádiót pedig kinyírják. Sapenti sat.
Gregorius
2015. július 22. 23:10
Nagyon sok idős ember hallgatja (Anyám is), ha nem is minden nap. Nehezen fogom neki megmagyarázni, hogy a rádiónál az üzleti szempontok döntöttek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!