Bűzben vonultak a Budapest Pride résztvevői

2015. július 11. 16:46

Elindult a Budapest Pride melegfelvonulás szombat délután az Andrássy úton. A helyszínen bűz terjeng, beszámolók szerint frissen trágyázták az Andrássy úti fákat. A résztvevőket a biztonságiak lassan engedik be. Gyurcsány Ferencet már látták a tömegben, Budaházy György és néhány társa pedig a kordonon kívülről ellentüntetnek.

2015. július 11. 16:46

Szigorú biztonsági intézkedések mellett szombat délután elkezdtek gyülekezni a Budapest Pride Fesztivál felvonulásának résztvevői az Andrássy úton, az Operánál. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség rendezvényére már délután három órakor több százan várakoztak az Andrássy út és a Hajós utca találkozásánál. A vonulók a Nagymező utcánál tudnak belépni a kordonokkal lezárt területre. A rendezvény környékén nagyfokú rendőri jelenlét tapasztalható. 

A tömegben főként fiatalok láthatók, akiknél szivárványszínű zászlók, színes lufik, és transzparensek vannak. A szervezők közlése szerint a felvonulás célja: zenével, zászlókkal, transzparensekkel szólaljanak fel azért, hogy leszbikusként, melegként, biszexuálisként, transznemű vagy queer emberként is önmaguk lehessenek és önazonosan, félelem nélkül élhessenek. A felvonulás a tervek szerint délután négykor indul és a Tabánba tart majd.

Az Index beszámolója szerint trágyaszag terjeng az Andrássy út több pontján, ugyanis láthatóan frissen trágyázták a fákat a környéken. A portál tudósítója látta Gyurcsány Ferencet és néhány párttársát egy „Magyarország a tiétek is” feliratú táblával fotózkodni. A politikusok egyébként mind a menet elejére furakodtak az Index beszámolója szerint: ott van például Lendvai Ildikó, Kunhalmi Ágnes és Juhász Péter is.

A kordonon kívül Budaházy György vezetésével ellentüntetők is megjelentek nagyjából húszan-harmincan: az egyik transzparensükön az olvasható, hogy „Undorító a másságotok”.

A felvonulás nyitóbeszédét Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője tartotta. Azt mondta, hogy már az óvodában kellene kezdeni a toleranciára nevelést, a „homofóboknak” pedig azt üzente: „a homoszexualitás nem neveltetés kérdése, hanem genetikai meghatározottság: ezért legyetek óvatosak, soha nem lehet tudni, hogy a ti gyerekeitek vagy unokáitok nem lesznek-e melegek”.

Összesen 465 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. július 12. 12:33
Ha hollandok is vonultak, ők biztosan élvezték az ürülékszagot, hisz az ő egész országuk trágyalében úszik.
áfonya
2015. július 12. 11:37
Ezek már annyira lesüllyedtek hogy nincs erkölcsi érzékük ,állatias módon éreznek viselkednek.
Rockpapa
2015. július 12. 09:46
Melegek!Hagyjátok itt ezt a homofób,náci,bunkó paraszt országot.Ti jobbat érdemeltek.Vándoroljatok ki nyugatra.Szabadok lehettek,ezek a rohadt kirekesztő heterók bunkók meg dögöljenek meg a szemét kis országukban.
Buzi-e vagy?
2015. július 12. 09:36
Sullamit Kaptam egy linket finálétól a napokban ahol arról beszélnek volt homokosok, hogy nem betegség és változtatható, főleg azoknál akik hívő emberek. Vagy mégse Ramon Novarro, a némafilmek női bálványa, aki után nők 100 milliói epekedtek, buzi volt De mivel mélyen hívő is, egész életében lelkiismeretfurdalás gyötörte emiatt De mégsem sikerült megváltoznia, 2 buzi prostituált gyilkolta meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!