Állami földek: összefogást sürget a Jobbik

2015. július 15. 12:34

A párt minden, az ügyben hangját hallató civil szervezettel kész összefogni annak érdekében, hogy megakadályozzák az állami földek eladását.

2015. július 15. 12:34

A Jobbik összefogást sürget az ellen, hogy az állami földek bérlői tulajdont szerezhessenek. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte, hogy a kormány elgondolkodik a Magosz vonatkozó javaslatán. Mint mondta, az emberek 25 éve nézik, hogy „hogyan hordják szét a politikai erőkhöz köthető oligarchák” az állami vagyon maradékát, s mára az állami föld maradt, mint nemzeti vagyon.

Szóvá tette, hogy a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) gyanús körülmények között osztotta szét a földbérleteket. A pályázatok kétharmadáról bizonyítható – fejtette ki –, hogy nem a meghirdetett birtokpolitika szerint – azaz nem helyben élő, családi gazdálkodók – kapták a földeket. A három legnagyobb győztes Mészáros Lőrinc és érdekköréhez köthető – mondta Magyar Zoltán, aki szerint ők bérlőként gyakorlatilag ingyen juthatnának tulajdonhoz. Számításai szerint 200 ezer hektárt játszhat át az állam eddigi bérlőknek.

A jobbikos politikus jelezte, hogy a döntés megakadályozása érdekében minden, a nemzeti parkokat érintő törvényjavaslat ellen a hangjukat hallató civil szervezettel felveszik a kapcsolatot és összefogásra kérik őket.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 15. 15:35
A Lobbik egyesül az őt létrehozókkal. Vajon mit szólnak az ultrákok? Vagy azokat is az orrvég lóvésok irányitják, finanszirozzák?
Mindjárt
2015. július 15. 15:09
Jobbiknak megint igaza van
pollip
2015. július 15. 14:58
"Földháború robbant ki a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrény és Enese határában, ahol egy milliárdos forgalmat bonyolító, külföldi tulajdonú gazdasági nagyüzem annak ellenére sem hajlandó levonulni az általa korábban bérelt mintegy 500 hektárnyi állami földről, hogy a haszonbérleti pályázatokon nem a gazdasági társaság, hanem 12 magyar gazda nyerte el a területek haszonbérleti jogát – értesült a PestiSrácok.hu. Az angol-skót hátterű Inícia Zrt. korábban a szocialista kormányoknak köszönhetően jutott állami földterületekhez, de a haszonbérleti szerződésének lejárta ellenére sem akar lemondani a parcellákból besöpörhető profitról. Portálunk megtudta, az Inícia Zrt. az állami földterületek új bérlőinek vetéseit is learatja. Pikáns, hogy az enesei jegyző a magyar állammal szemben a milliárdos külföldi vállalkozásnak adott birtokvédelmet, így végeláthatatlan per kezdődött. A gazdáknál a jegyző, és a régi földhasználó magatartása is kiverte a biztosítékot. Bitay Márton, a szaktárca államtitkára ma úgy nyilatkozott portálunknak, a pofátlanságnak is van határa, lépnie kell az államnak." http://pestisracok.hu/ti-vessetek-en-aratok-milliardos-kulfoldi-nagyuzem-inditott-foldhaborut-az-enesei-gazdak-ellen/
3M..
2015. július 15. 14:20
A Fidesz szerint az állam rossz gazda. Akkor a vezetők rossz szakemberek? A Fidesz, az Szdsz tagjai nyomására, az ő kottájukból játszik. A kománypárt átjátssza, ellopja a népvagyont, kilopja az emberek alól a földet, kihúzza a lábuk alól a talajt. A leghatározottabban el kell utasítani! A magyar föld nem eladó! Unokáink is enni kérnek, de nem egy jogszabályt kijátsszó oligarchától. Ez létkérdés! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!