Visszaállítaná a bérplafont a DK

2015. június 10. 12:54

Az Orbán-kormány 2010-ben bevezette, majd két évvel később eltörölte az állami tulajdonú vagy állami felügyelettel rendelkező cégeknél bevezetett bérplafont. Az DK most az ígéri, hogy ha kormányra kerülnek, újra bevezetik.

2015. június 10. 12:54

Amennyiben a Demokratikus Koalíció kormányra kerül, az állami tulajdonú vagy állami felügyelettel rendelkező cégeknél vissza fogják állítani a bérplafon intézményét – ezt a párt szóvivője mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Gréczy Zsolt arra emlékeztetett, hogy a kétmillió forintos bérplafon intézményét 2010-ben az Orbán-kormány vezette be, de két év múlva, amikor „minden pozíciót fideszes káderek töltöttek be” eltörölték azt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Bank jelenleg két és félszer annyit, több mint havi egymilliárdot költ bérköltségekre, mint 2010-ben. Hozzátette, hogy a jegybank eközben el sem látja a feladatát, mert többek között az MNB-nek kellett volna megakadályoznia, hogy a Quaestort vezető Tarsoly Csaba „fideszes bróker ellopjon 150 milliárd forintot a magyar emberektől, vagy legalábbis ez legyen a gyanú”.

Gréczy Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta, a bérplafont ők is körülbelül havi kétmillió forintban állapítanák meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!