Pogácsás: Stabilabbá válik az önkormányzatok működése

2015. június 03. 08:43

A jövő évi költségvetési javaslat nyomán stabilabbá válik az önkormányzatok működése – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára az M1 műsorában. Hozzátette: több feladatot átcsoportosítottak az önkormányzatok, a kormányhivatalok és járási hivatalok között.

2015. június 03. 08:43

A jövő évi költségvetési javaslat nyomán stabilabbá válik az önkormányzatok működése – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 
Az államtitkár azt is elmondta: a szerényebb bevételi lehetőségű települések nagyobb arányú támogatást kapnak majd.
 
Pogácsás Tibor kiemelte: már nem arról van szó, hogy növekvő feladatokra stagnáló, vagy csökkenő forrásból gazdálkodnak az önkormányzatok. A jövő évi költségvetési javaslat szerint több mint 664 milliárd forintos az a keret, amelyből az önkormányzatok az államtól részesülnek. Ez több mint 20 milliárd forinttal több, mint amennyivel az állam az idén támogatja az önkormányzatok működését.
 
Az államtitkár szólt arról is, hogy több feladatot átcsoportosítottak az önkormányzatok, a kormányhivatalok és járási hivatalok között. Ennek köszönhetően az önkormányzatok a megmaradó feladatokra mintegy 40 milliárd forinttal többet kapnak, mint az idén – hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán Pogácsás Tibor.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. június 03. 08:58
"Ez több mint 20 milliárd forinttal több, mint amennyivel az állam az idén támogatja az önkormányzatok működését." Húszezer millióval több. Minden önkormányzatra milliókkal több jut.
Apáczai
2015. június 03. 08:56
Nincs ennél ingerlőbb rossz hír a balliberális ellenzék számára. Lehet kezdeni a tagadást, gyalázkodást, gúnyolódást, elő a fasiszta módszerekkel libás-böszme különítményesek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!