Pintér: A forrongó világban felértékelődik a rend

2015. június 28. 10:14

Forrongást érzékel Európa határain a belügyminiszter, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavató ünnepségén arról beszélt vasárnap, hogy a menekültáradat felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.

2015. június 28. 10:14

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, az általa újkori népvándorlásnak nevezett menekültáradat pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát, fogalmazott. Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vasárnapi tisztavató ünnepségén, a budai Várban azt is kiemelte: a jelenlegi helyzetben nagy szükség van a rendvédelmi szervek képzettségére, szolgálatkészségére.

A hivatásos állománynak egyszerre kell garantálnia az ország biztonságát és minden itt élő jogát, mondta, hozzátéve: a július 1-jétől hatályba lépő törvényváltozások erkölcsileg és anyagilag is növelik a rendvédelmi dolgozók elismerését. Az ünnepségen 150 végzős hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett esküt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!