Nézőpont: Orbán a legjobb, Gyurcsány a legrosszabb rendszerváltás utáni miniszterelnök

2015. június 16. 19:39

A megkérdezettek 33 százaléka szerint Orbán Viktor a rendszerváltást követő időszak legjobb miniszterelnöke, míg a legrosszabbnak Gyurcsány Ferencet tartják a válaszadók, őt a megkérdezettek 28 százaléka említette. Az azonban látszik, hogy Orbán Viktor a legmegosztóbb politikus: miközben a legjobb kormányfő is ő lett, Gyurcsány mögött ő lett a második legrosszabb rendszerváltás utáni miniszterelnök a válaszadók 21 százaléka szerint.

2015. június 16. 19:39

A Nézőpont Intézet által a rendszerváltás utáni miniszterelnökök megítéléséről készített felmérés szerint a megkérdezettek Orbán Viktort tartják a legjobb, Gyurcsány Ferencet pedig a legrosszabb kormányfőnek.

 A közvélemény-kutató cég kedden a honlapján tette közzé június elején végzett felmérésének eredményeit. Közleményükben felidézték: az 1990 óta eltelt 25 évben hét miniszterelnöke volt az országnak. A legtöbben Orbán Viktort tartják a legjobb kormányfőnek, a megkérdezettek 33 százaléka választotta a Fidesz elnökét. A négy baloldali kormányfőre összesen 28 százaléknyian „voksoltak”: Horn Gyulát a válaszadók 13, Medgyessy Pétert 4, Gyurcsány Ferencet 5, míg Bajnai Gordont 6 százaléka tartotta a rendszerváltás utáni legjobb miniszterelnöknek. Antall József 11 százaléknyian, míg Boross Pétert a válaszadók 2 százaléka tartja a legjobbnak.

A legrosszabb kormányfőnek Gyurcsány Ferencet látják a megkérdezettek. A Nézőpont Intézet azon kérdésére, hogy az 1990 óta eltelt időszakban ki volt a legrosszabb miniszterelnök, 28 százalék nevezte meg Gyurcsány Ferencet. Őt Orbán Viktor követi ezen a „listán”, akit a válaszadók 21 százaléka tart a rendszerváltás utáni legrosszabb kormányfőnek. 

A Nézőpont Intézet június 5-12. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítette a felmérést. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. június 18. 12:37
A ballibák erölködéséről a régi vicc jut eszembe. Sztálin elvtárs kiadja parancsba, hogy az imperialistáknak meg kell mutatni a Szovjetunió fölényét, ezért eztán felkészítenek egy Pobjedát, hogy autóversenyen győzze le a Chevroletet. A versenyen a Chevrolet szarrá veri a Pobjedát, amit másnap így tálal a Pravda: Míg az amerikai autó pedig csak utolsó előtti lett, a szovjet autó nagy versenyben a második helyezést érte el.
catalina9
2015. június 18. 11:54
Megy a ballibáknál a gyászmunka rendesen..
Gázszerelő
2015. június 17. 11:21
@Budai Andris "mindig kitöltötte a négy évét a megválasztott kormány" Mert mi olyaaaaaaaan deeeeeeeeemooooooookkkkkkkratiiiiiiiKUSS ország vagyunk Szemben a fasiszta Mussolini kultuszos Olaszországgal akiknek több kormányuk volt már mint ahány év eltelt 45 óta
Gázszerelő
2015. június 17. 11:19
vermon11 " Ennek a féregnek a zártosztályon lenne a helye." Gyurcsány szerinted miért záratta be az OPNI-t?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!