Nemzetközi akciót hajtottak végre embercsempészek ellen

2015. június 29. 13:44

Kilenc embercsempészt és tizenöt, embercsempészethez használt járművet tartóztatott fel a magyar rendőrség a Sirocco fedőnevű nemzetközi akció keretében, amelyet az Europol koordinált és a délkelet-európai rendőri együttműködési egyezmény (PCCSEE) támogatott.

2015. június 29. 13:44

Tizenöt, embercsempészethez használt járművet és 129 bevándorlót tartóztattak fel, valamint 9 embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök egy akció keretében, amelyet az Europol koordinációjával hajtottak végre a múlt héten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.

A délkelet-európai rendőri együttműködési egyezmény (PCCSEE) támogatása mellett június 23-án és 24-én lezajlott, Sirocco elnevezésű akcióban Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Románia, Bulgária, Macedónia, Bosznia Hercegovina, Montenegró, valamint Albánia bűnügyi szervei vettek részt.

A tájékoztatás szerint a két nap alatt a nyomozók 15 olyan csempészgépjárművet azonosítottak, amelybe illegális bevándorlókat ültettek be Budapesten vagy amely úgynevezett előfutó funkciót töltött be. Az osztrák hatóságok további 5 csempészjárművet tartóztattak fel.

Az embercsempészek között volt egy palesztin állampolgár is, akit előzetes letartóztatásba helyezett a Győri Járásbíróság.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. június 29. 14:03
Csak az a kár, hogy Budapesten és Ausztriában tartóztatták fel őket és nem jóval délkeletebbre valahol Albánia, Bulgária,vagy Görögország délkeleti határánál.
3M..
2015. június 29. 13:57
Ezek az emberek tönkreteszik Magyarországot, Európát. Minden eszközt föl kell használni ezeknek a fuvarosoknak a megállítására. Némi apróért, eladják a szülőföldünket, tönkreteszik a közbiztonságot, kilátástalan helyzetbe hoznak tisztességes adófizető állampolgárokat. Szebb Jövőt!
yanoo
2015. június 29. 13:57
Na végre.Ideje volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!