Miniszteri biztos felel majd a családi csődvédelemért

2015. június 15. 21:53

Szekér Juditot személyében miniszteri biztost neveztek ki a családi csődvédelem területére. A miniszteri biztos egyebek mellett közreműködik a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, illetve közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában.

2015. június 15. 21:53

Miniszteri biztossá nevezték ki Szekér Juditot a családi csődvédelem területére. Trócsányi László igazságügyi miniszter utasítása a hétfői Hivatalos Értesítőben jelent meg. A miniszteri biztos egyebek mellett közreműködik a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, irányítja a képzési és továbbképzési anyag összeállítását, közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában.

Az utasítás szerint a biztos együttműködik az Igazságügyi Hivatallal a magánszemélyek adósságrendezési eljárásában használt nyilvántartó rendszerek kialakításában, továbbá kialakítja az adósságrendezési eljárásokban magánszemélyeknek támogatást nyújtó civil szervezetekkel történő együttműködés rendszerét.

Szekér Judit – akinek kinevezése június 15-ével hatályos – korábban a bírósági végrehajtói kamara mellett dolgozott miniszteri biztosként.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. június 16. 09:21
Mi is lehetne egy volt miniszteri biztosból más, mint miniszteri biztos? Ez mind hazugság! Hát kinevezne egy ilyen embert Lázár? :) "Szekér Judit korábban a bírósági végrehajtói kamara mellett dolgozott miniszteri biztosként. Az atv.hu birtokába jutott dokumentumok szerint feljelentést tettek Szekér Judit miniszteri biztos ellen, magánokirat hamisítás és hivatali visszaélés gyanúja miatt. A feljelentő szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé kirendelt miniszteri biztos befolyásolni akarta a kamarai közgyűlést, és az általa preferált jelölteket akarta előnyhöz juttatni. Szekér felkért egy ügyvédet, „hogy a kamarai választáson jelenjen meg és annak kimenetelét akképp befolyásolja, hogy az általa preferált jelölteket válassza meg a közgyűlés - derül ki az atv.hu cikkéből. A feljelentő állítása szerint „Szekér Judit iratokat adott át felhatalmazás nélkül” az ügyvéd irodája részére, valamint a meghatalmazásokra Schmidt Zoltán nevét hamisította az aláíráshoz és ez kimeríti a magánokirat-hamisítás bűntényét. "
Tintamin
2015. június 16. 09:15
Lazar elso lepese az allami koltsegcsokkentes utjan. Majdnem sikerult...:(
na még ez is
2015. június 16. 07:20
Hisz úgysincs még elég miniszteri biztos, államtitkár, államtitkár-helyettes. Vagy várj!
=nessuno=
2015. június 15. 22:56
Kell a megélhetés a jó szakembereknek, nehogy a versenyszféra elcsábítsa....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!