Két helyen lesz időközi polgármester-választás vasárnap

2015. június 16. 08:31

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Zala megyei Hottón lemondott, a Nógrád megyei Zabaron pedig elhunyt a korábbi településvezető. A borsodi Felsődobszán elmarad a nemzetiségi választás, mivel nincs jelölt, így az ottani romák 2019-ben szavazhatnak újra.

2015. június 16. 08:31

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Zala megyei Hottó és a Nógrád megyei Zabar választói szavaznak az új településvezetőről.

 
A Zala megyei Hottó községben azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Vincze Ferenc (független) március 18-ával lemondott. A posztra a helyi választási bizottság egyetlen jelöltet vett nyilvántartásba, a lemondott Vincze Ferencet. 
 
A Nógrád megyei Zabar községben azért lesz választás, mert az októberben megválasztott településvezető, Nagy Tamás (Fidesz-KDNP) március 14-én elhunyt. 
 
Vasárnap egy települési nemzetiségi választást is tartottak volna, azonban a voksolás jelölt hiányában elmarad, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsődobsza roma választói a legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.
Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik