Gratulál az LMP Lettország zöld elnökének

2015. június 04. 17:31

A Lehet Más a Politika levélben gratulált Raimonds Vejonis lett elnöknek megválasztásához. Személyében Sólyom László után másodikként lett zöld politikus az egyik uniós ország államfője.

2015. június 04. 17:31

Az LMP szerint Raimonds Vejonis elnökké választása a lett törvényhozásban azt üzeni, a radikális populizmus és a rendszerpártok elitista politikája mellett van valódi alternatíva is Európa számára: a zöld politika.
 
Szél Bernadett és Schiffer András levelükben hangsúlyozták, nagyra értékelik Vejonis kiállását Lettország függetlensége és biztonsága mellett, ahogy a korábban környezetvédelmi miniszterként dolgozó elnök ökológiai elkötelezettsége is példaértékű. Az LMP szerint nagyrészt hasonló problémák és kihívások tornyosulnak az Európai Unió keleti és déli tagállamai között, ezért szükséges az egyeztetés és a folyamatos tapasztalatcsere, a közös brüsszeli érdekérvényesítés. Raimonds Vejonis megválasztásával ez könnyebbé válhat. Az LMP ezért azt kéri továbbá a frissen megválasztott lett elnöktől, hogy csatlakozzon a Sólyom László által indított zöld államfők hálózatához.

Az LMP társelnökei szerint az eredmény reménnyel tölthet el mindenkit, aki szerint jelenleg tévúton jár a válságba került Európai Unió.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2015. június 05. 08:15
basszus,kép nincs róla,én csak zöldfülű elnököket láttam
Anti Komcsi
2015. június 04. 23:27
Mintha a lettek tudnák ki az a komcsi Szakasits unoka és buta Bernadett vagy az 5% törpepárt.....
alex44
2015. június 04. 18:30
Miért, a rettenthetetlen Hulk vagy a Shrek lett az elnök?
paraklétosz
2015. június 04. 18:10
Ádernek mikor gratuláltok? Ő is jól nyomja a ződ témát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!