A Fidesz szerint tűrhetetlen, ami Debrecenben történt

2015. június 30. 13:39

Pósán László szerint az illegális migráció közvetlenül is fenyegetheti az emberek élet- és vagyonbiztonságát, ezért megálljt kell parancsolni a „népvándorlásnak".

2015. június 30. 13:39

Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni „migrációs tábornál” előző nap történteket Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Hétfő délután a debreceni „migrációs tábor” mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott, botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat, autóbuszokat, felgyújtották az út menti kukákat.

Pósán László szerint látszik, hogy az olyan nagyságrendű illegális migráció, mint a jelenlegi, közvetlenül is fenyegetheti az emberek élet- és vagyonbiztonságát, ezért megálljt kell parancsolni a „népvándorlásnak".

Debrecen kormánypárti parlamenti képviselői nevében megerősítette: álláspontjuk szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat, vissza kell térni azokhoz a 2012 előtti idegenrendészeti szabályokhoz, amelyeket európai uniós nyomásra kellett módosítani. Mint fogalmazott, 2012 előtt a befogadóállomások nem voltak „átjáróházak”. Pósán László azt mondta, az EU javaslataitól függetlenül zárttá kellene tenni a táborokat, az azonban, hogy ez hogyan kivitelezhető, a kormányra tartozik. Reményét fejezte ki egyben, hogy a debreceni tábor előbb-utóbb megszűnik.

A táborok zárttá tételével összefüggésben Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a tájékoztatón azt mondta: ha a kormány nem akar uniós normát szegni, akkor nem tud változtatni a hatályos szabályokon, de kezdeményezheti a módosítást az EU-ban, és miután a migráció szinte az egész európai közösségnek súlyos kérdés, „azt várjuk, hogy az EU is lép ezen a területen”.

Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn előterjesztett javaslataival kapcsolatban Gulyás Gergely megismételte a Fidesz álláspontját: ezek az intézkedések elősegíthetik, hogy Magyarország ellenállhasson annak a példátlan migrációs nyomásnak, amely az EU-n belül ma a legfenyegetettebb országgá teszi Magyarországot a bevándorlás szempontjából.

A szerb-magyar határ zárása ügyében a fideszes képviselő kérdésre úgy fogalmazott, lehet, hogy Szerbia sérelmezi a műszaki határzár létesítését, de az nem feltétlenül ellentétes a szerb érdekekkel sem, mert nagy mértékben csökkentheti a rájuk háruló nyomást is.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. július 01. 21:22
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11060879_10153333089916405_7806895367543973097_n.jpg?oh=7dd115708ecff4e546b2063c8ddb81da&oe=5624CE8E
csergolec
2015. július 01. 11:55
"Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni „migrációs tábornál” előző nap történteket Pósán László" " Hétfő délután a debreceni „migrációs tábor” mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott, botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat, autóbuszokat, felgyújtották az út menti kukákat." Nem egészen értem,mi ezzel a gond??talán teljességgel helyénvaló,a "migránsok" agressziója???,esetleg,komolyabb felszerelést kellene biztosítani számukra,a további agressziójukhoz???
kitiltott
2015. június 30. 20:59
holnaptól mehetünk büntetlenül kétfarkú kutyás bevándorlóbarát ellen plakátokat tépni és lefesteni ... jöttök ti tis?
Tűz csiholója
2015. június 30. 20:26
Az még egy érdekes epizód, hogy EGY TÖRÖK=!!! - Törökország a barátunk, ott nincs semmi gáz, mit szökdös egy akindzsi ide??! - szóval egy török megtaposott egy Koránt. Ha nem lennék tagja pl. az Ergenekon Türk és a Köktürkler csoportoknak (magyart, ha igazi, befogadnak) azt hihetném, két iszlám hitű a közös szent könyv fölött veszett össze. Csakhogy a pártürk mozgalom, a szélsőjobb törökök TENRI (Tanri-) hitűek! Mint a mongolok és kazakhok , és félig-meddig az üzbégek és türkmének is. A türkmének "very easy" iszlám hitűek. A Kirgizek alig 300 éve vannak az egykori Szogdia és Baktria görög (Nagy Sándor vezérei által alapított) államok területén, még idejük sem volt iszlámmá lenni, erős a sámánhit szibériai formája. Az UYGUROK (kelet-törökök) Kína annexiója miatt erősen muszlimok, ez még jobban összekovácsolja őket, ez ugyanaz a jelenség, mint a csecsen, kabard-balkár, abház stb. kaukázusi kis nemzeteknél. A hit plusz összetartó erő. Szóval a török csak lazán iszlámista, DE ITT alighanem gyorsan haza kell zavarni a türk embert (fogva is van), mert ők csak disznóságok után mennek illegálisan külföldre. S ha szélsőjobb, akkor az kiképzett terrorista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!