Megtalálta Orgován Bélát a C-pont

2015. május 13. 13:29

A Napi Gazdaság oknyomozó műsorának sikerült beszélnie a Quaestort néhány napig „irányító” börtönviselt ex-közmunkással, de Orgován Béla nem mondott nekik semmit.

2015. május 13. 13:29

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. május 14. 11:57
Egy kisbusz valamennyi utasa egy balesetben dél-magyarországon meghalt. Oknyomozó újságírók (és nem az MSZOSZ) utánajártak az ügynek és kiderítették, hogy mindannyian egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó vállalat alkalmazottai voltak, amelyik kb 100 kilométer távolságból szállította egy dél-magyarországi baromfi feldolgozóba őket. A cikk és rámutat a vérző sebekre: Az impotens állam képtelen betartatni saját törvényeit: 1. "Még az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség sem jött rá, hogy az üzem feketemunkásokat alkalmaz." 2.A háttérben álló valódi vállalkozó „Rafael a dolgozóknak 400 forintos órabért fizetett, kevesebbet a bruttó minimálbérnél." Papírforma szerint ő nem felelős semmiért, „(hajléktalan) strómanokat” tol maga elé. 3. "ahhoz, hogy a munkahely a hatóságok szemében fehérnek látszódjon, szükség van még legalább két szereplőre. Az első a számlás ember, vagyis egy "nullás" vállalkozó, akinek nincs köztartozása, mert cégét frissen, adócsalás céljára alapította." 4. "A számlás embert időnként le kell lecserélni, mert néhány hónapon belül elveszíti adóügyi "ártatlanságát". 5. " A kikölcsönzöttek (helyi szóval: a rabszolgák) és a számlás emberek többnyire nem cigányok, a "vállalkozó" viszont roma." A szabad madarak akik a rendszerváltás óta 16 évig voltak kormányzati pozícióban és zsarolási potenciáljukkal meghatározták a haladás irányát, az állam elhalását tekintették üdvös célnak. Hogy milyen messzire sikerült eljutniuk ebben az irányban, azt nagyon jól bemutatja a cikk.
Kommentelő
2015. május 13. 16:55
QuestOrbánt meg Szijjártót kell kérdezgetni, felesleges egy stróman miatt elbaszni három napot egy kocsiban.
kuwiq
2015. május 13. 16:42
Hahaha "sikerült beszélni vele, de nem mondott semmit" no comment
hátakkor
2015. május 13. 16:37
Ha nem mondott semmit, az nem beszélgetés, hanem monológ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!