Deutsch: Véget kell vetni a kohéziós kifizetések elmaradásának

2015. május 06. 08:25

A fideszes EP-képviselő szerint vitathatatlan a kohéziós politika nélkülözhetetlen szerepe a válság leküzdésében, a gazdasági növekedés újraindításában, a munkahelyteremtésben és a régiók közötti különbségek csökkentésében; éppen ezért véget kell vetni a kifizetési hátralékok okozta problémának, mivel ez veszélyezteti a programok eredményes megvalósítását.

2015. május 06. 08:25

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről. A magyar képviselő az EP ezzel kapcsolatos álláspontjának a koordinátora.

Vitathatatlan a kohéziós politika nélkülözhetetlen szerepe a válság leküzdésében, a gazdasági növekedés újraindításában, a munkahelyteremtésben és a régiók közötti különbségek csökkentésében. Jelentésemben kiemeltem, hogy véget kell vetni a kohéziós politikában az évről-évre halmozódó kifizetési hátralékok okozta problémának, mivel ez veszélyezteti a programok eredményes megvalósítását” – írta közleményében Deutsch Tamás. Kiemelte, hogy a kohéziós politika forrásait a lehető legteljesebb mértékben a munkahelyteremtés szolgálatába kell állítani. 

„Bár tapasztalható enyhe javulás, a munkanélküliség szintje Európában még mindig elfogadhatatlanul magas, különösen a hosszú távú és a fiatalkori munkanélküliség területén. Jelentésemben ezért a munkahelyteremtésben vezető szerepet betöltő kis- és középvállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére, finanszírozáshoz való hozzáférésük megkönnyítésére, a vállalkozói képességeket erősítő képzések támogatására hívom fel a figyelmet” – közölte a politikus.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. május 06. 11:40
Jaj,már megint a fürtomi...:(
thymian
2015. május 06. 11:02
Az Eu képviselők havonta 1.500 €-val többet fognak kapni. Megszavazták maguknak, ahogy a mi parlamenti képviselőink. 21.379 € nagyon kevés volt és szegények 4 éve nem kaptak emelést. Mindjárt elsírom magam. Ki a 3,14csába az összes naplopóval és az egész központi bizottsággal, ja nem, már EP-nek hívják.
pszichodoki
2015. május 06. 10:24
"tompika" gyere haza, "pelcznével, gyürkkel és a többi g@ci ep képviselővel"/sic!/ "kostólgatjátok" az ALTUS- t?? Nagyon primitív módon!! Még a cég tulajdonával sem vagytok tisztában, csak Gyurcsányoztok!! "g@cik" vagytok !! Te itt ne ugassál a kohéziós alapokról! Amit az előző Gyurcsány - Bajnai tandem lobbizott, abból LOPTOK, NEM KEVESET!! ÉS egy kis adalék a "hitelkárosultak" megmentéséről a mai napra: EUR 305.06 +1.51 CHF 293.62 +0.70 /2015. 05.06. 10.15. forrás portfolio.hu/
*ufó*
2015. május 06. 08:50
"Mindenkinek olyan a sorsa, amilyen a gondolata. Gondolkozásunk által a diszharmóniából harmóniát, a betegségből egészséget, a sötétségből világosságot, a gyűlöletből szeretet, a szegénységből gazdagságot teremthetünk. Gondolataink helyes irányítása által olyanná formálhatjuk sorsunkat, amilyenné akarjuk, ha mindig a magunk elé tűzött célra gondolunk. Ha egyéni gondolkodásmódunk fölött uralkodni tudunk és szellemünket az isteni erők beáramlásának nyitva tudjuk tartani, akkor megtanultuk a boldogulás titkát." - Alexy Elza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!