Cifra(s)zűrben

2015. május 29. 07:27

Sallai Róbert Benedek szégyelli azt, hogy ő gazdálkodó. Gőgös után szabadon úgy is mondhatnánk: szégyelli, hogy nem flaszter-, hanem igazi paraszt.

2015. május 29. 07:27
Czirják Imre

Sallai Róbert Benedek büszke ember, fontosak neki a hagyományok. Legutóbb az alföldi pásztorok jellegzetes viseletében, cifraszűrben szólalt fel az Ország Házában a magyar föld védelmében. A földről beszélt, amelyeket szerinte el akar vonni a gazdáktól a kormány. »A gond az, hogy állattartó gazdák nem kaptak állami földbérletekkel területeket, helyettük olyan bérlők kaptak, akik nincs jószágállományuk.« – hangoztatta. Máskor pedig azt vetette a kormányzat szemére, hogy a gazdák helyett az oligarchák kapják haszonbérletre az állami földeket.

Pedig ő is kapott. Dokumentumok bizonyítják, hogy Sallai Róbert Benedek, felesége és a hozzájuk köthető vállalkozások több mint 200 hektár állami földet nyertek a Földet a gazdáknak programban. A parlament fenntartható fejlődés bizottsága zöldpárti elnökének érdekeltségébe tartozó vállalkozás így például a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó területeken gazdálkodhat. Sallai Róbert Benedek így az általa kárhoztatott kormány és birtokpolitika egyértelmű haszonélvezője.

Amit most megpróbál letagadni. Alkudozik, mint lókupec a falusi vásárban. Hogy nem is 237 hektárról van szó, hanem 50-ről, és hogy feljelenti az államtitkárt, aki az ő sikeres pályázatairól beszélt. Ne szégyellje azt, amije van! Nem kell már félni, a létező szocializmusnak vége, már nem viszik el, nem félemlítik meg az önállóan gazdálkodókat. Az emberek ma már büszkék lehetnek arra, amit kemény munkával értek el. Hiszen aki több mint 200 hektáron gazdálkodik a családdal, az keményen dolgozó ember maga is. Méghozzá nem is olyan kicsi! Nincs ebben semmi titkolnivaló. Legyen tehát rá büszke!

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2015. május 29. 11:43
HÁT ja! KEDVELEM az LMP-t, szurkolok is nekik, ezért nem is írtam semmit tegnap Sallai mosakodásával kapcsolatosan. DE EBBE tényleg nagyon belészaladt! Pedig tényleg nincsen azzal baj, hogy több, mint 200 hektáron gazdálkodik, évente tízmilliós nagyságrendű támogatást kap. NEM kellett volna ezt firtatnia, mert így már sokak szemében hiteltelen lett!
2015. május 29. 09:42
Szóval, Kedves Czirják Imre, keményen dolgozó Bértollnok Kisember, a szép cifraszűr, aminek már a neve is maga a csoda-zene, egy ritka szép gúnya, és nem holmi alantas gúnyolódás tárgya. Benedekre pedig nem kellene irigykedni, mert neki ilyenje is van!
2015. május 29. 09:34
„Sallai Róbert Benedek büszke ember, fontosak neki a hagyományok. Legutóbb az alföldi pásztorok jellegzetes viseletében, cifraszűrben szólalt fel az Ország Házában a magyar föld védelmében." Az eltorzult ízlésű magyar emberek zömének, beleértve a kölcsöngúnyában igen csak csinosnak látszó Schiffer Andrást is, eléggé el nem ítélhető módon, bizony jobban tetszik a lokális értelemben vett toposzbarát cifraszűr, ami ráadásul esztétikailag is lélekemelően szép kelme, mint a lapos és unalmas, jellegtelen sábeszdekli, ami a parlament vonatkozásában ráadásul toposzidegen is, túl azon, hogy esztétikailag sem egy nagy durranás. Mert, ha legalább még halasi csipkével díszítenék,...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!