A Jobbik helyi népszavazást kezdeményez a múzeumi negyedről

2015. május 06. 10:51

Mivel a vonatkozó kormány minden jogosítványt elvont a XIV. kerülettől, ezért ügydöntő népszavazás nem lehet, csak véleménynyilvánító, de a Jobbik ennek ellenére megkérdezné a helyieket, mit gondolnak a Liget Budapest projektről.

2015. május 06. 10:51

A Jobbik helyi népszavazást kezdeményez a városligeti múzeumi negyedről. Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy arról kérdeznék meg a helyieket, hogy egyetértenek-e az új nemzeti közgyűjteményi együttes, azaz a múzeumi negyed megvalósításával. Miután a vonatkozó törvény minden jogosítványt elvont a kerületi önkormányzattól, ezért nem ügydöntő, hanem véleménynyilvánító népszavazásról lehet szó – fejtette ki.

Az ellenzéki politikus azt is jelezte, hogy Liget Budapest beruházással összefüggésben a zöldfejlesztések létjogosultságát nem kérdőjelezik meg. Értékelése szerint a múzeumi negyed az ország vezetését is erősen megosztja, részben azért, mert feleslegesnek és károsnak ítélik, másrészt sokba kerül, harmadrészt pedig „rondák a tervezett épületek”. A jobbikos politikus tájékoztatása szerint a feltenni tervezett kérdést eljuttatják a kormánytagoknak és államtitkároknak is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. május 06. 13:04
Az épületek külsejéről is dönthetnénk, mivel a mi adóforintjaikból is épül, és az épületek tömege hosszú időre meghatározza a liget arculatát. Ne egy önmegvalósító építész derékszögű vonalzót körberajzolt szögletes rögeszméjét kelljen nézegetni 100-200 évig. Ugyanúgy mint a buszok színéről egyszemélyben döntő vitézi, aki a budapesti utcaképet meghatározó buszokat, a saját ízléstelenségét tükröző undorító bilikékre festette a lakosság megkérdezése nélkül.
ThunderDan
2015. május 06. 12:12
Jobbik: az ultrademagóg párt.
Fahrenheit 451
2015. május 06. 11:38
"arról kérdeznék meg a helyieket, hogy egyetértenek-e az új nemzeti közgyűjteményi együttes, azaz a múzeumi negyed megvalósításával." a negyeddel se biztos, de hogy ne a Városligetnem legyen, az tuti, mert az a város megfogyatkozott tüdeje és már kinyírnák a Normafát is.
bunko_jobbos
2015. május 06. 11:36
Úgy gondolom, hogy ez a projekt nemcsak az egész főváros, hanem az egész ország projektje is. Azért mert véletlenül pont a XIV. kerületre esik, ne ők döntsenek már róla! Ezzel az erővel Vecsésen meg eldöntik, hogy nem kell az országnak repülőtér, mert őket zavarja. Meg Pakson, hogy nem kell atom. A Jobbik meg tolja csak a libsik szekerét, legalább egyre jobban kiderül, hogy ők hová tartoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!