Tapolca: a vidék a megélhetésünk háttere az LMP szerint

2015. április 08. 16:58

Sallee Barbara, az LMP tapolcai országgyűlési képviselőjelöltje szerint a vidék mindannyiunk megélhetésének, egészséges táplálkozásának és gazdasági fejlődésének háttere, ez a térség pedig mintapéldává válhatna.

2015. április 08. 16:58

A vidék mindannyiunk megélhetésének, egészséges táplálkozásának és gazdasági fejlődésének háttere, ez a térség pedig mintapéldává válhatna – jelentette ki az LMP országgyűlési képviselőjelöltje szerdán Sümeg belvárosában. Sallee Barbara a választókerületről szólva azt mondta, lehet erre a térségre építeni, mert a régiónak megvannak mind az emberi erőforrásai, mind pedig a természeti adottságai, melyekkel országos szinten is mintává válhatna a környék. Mintapéldája lehetne a térség az új mezőgazdaságnak, az új élelmiszer-termelésnek – fogalmazott. Hozzátette, a választókerületnek egy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkedik el, így kiemelt figyelmet kell fordítani a környezetvédelemre is, különben „hosszú távon ennek a vidéknek a fejlődési lehetőségeit elvágják”.

Sallee Barbara a választásról szólva megjegyezte: „a választópolgárok döntés előtt állnak, hogy a jövőjüket itt képzelik-e el még ebben a térségben, vagy beállnak az elvándorlók soraiba, vagy egy olyan helyre húznak be egy ikszet a vasárnapi választáson, amely szavazat az ő itteni megélhetési lehetőségeiket bővíti, munkahelyeket teremt és a jövőt szolgálja”.

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője szerint arról is szól az időközi választás, hogyan képzelik el az itt élők az ország jövőjét. Kiemelte, hogy az LMP a frakciófegyelmet szem előtt tartó és az értékek figyelmen kívül hagyásával, egyszerű politikai érdekek alapján zajló jogalkotási munka megállítását tűzte ki egyik céljául. Azt mondta: nem azt kell mérlegelni a helyieknek, hogy kinek van esélye a választásokon és kinek milyen eredményei vannak a közvélemény-kutatásokban, hanem azt, hogy ki alkalmasabb az értékek képviseletére, „ki az a képviselőjelölt, aki az itt élők álmait képviselné a magyar Parlamentben”. Hozzátette, nem gondolják, hogy az LMP-nek bármilyen visszalépést fontolgatnia kellene, szerinte „azon pártok jelöltjeinek kellene fontolgatni a visszalépést, akik az elmúlt kormányok ideje alatt bebizonyították teljes alkalmatlanságukat és méltatlanságukat Magyarország kormányzására” – utalt a Fidesz és az MSZP jelöltjeire.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. április 08. 18:32
A zelempések megélhetésiek?
hátakkor
2015. április 08. 17:33
Tapolca tuti nem a megélhetésünk záloga ezt csak egy flaszterparaszt elempés hiszi
Maddox
2015. április 08. 17:27
A szolgáltatóiparral és nehéziparral foglalkozni minek is, végül is az adja a fejlett országok GDP-jének 4/5-ét, a mezőgazdaságot meg importból oldják meg, mert tiszta ráfizetés foglalkozni vele. De nem gond, a magyar parasztnak jó lesz a földtúrás is, máshoz különben is oktatás kell, az Magyarországon meg régóta csak mutatóban van az egészségüggyel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!