Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Ötven palesztin diáknak ad ösztöndíjat évente Magyarország

2015. április 21. 11:13

Oktatási megállapodást írt alá a budapesti palesztin nagykövettel hétfőn Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az egyezség egyebek mellett tartalmazza, hogy Magyarország 50 ösztöndíjat ajánl fel évente palesztin hallgatóknak, míg a palesztin fél ötöt magyar hallgatóknak.

2015. április 21. 11:13

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Marie Antoinette Sedin, budapesti palesztin nagykövetet 2015. április 20-án. A kétoldalú tárgyaláson a felek oktatási megállapodást írtak alá. A megállapodás szerint Magyarország 50 ösztöndíjat ajánl fel évente a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretében palesztin hallgatók részére, magyarországi tanulmányok folytatására 2015 és 2017 között. A ösztöndíjprogramban részt vevő hallgatók magyar vagy angol nyelven folytathatják tanulmányaikat hazánkban. A palesztin fél 5 ösztöndíjat ajánlott fel 1-10 hónapos időtartalomra magyar hallgatóknak, kutatóknak. A megállapodás támogatja a két ország felsőoktatási intézményeinek közvetlen kapcsolatfelvételét és az ösztöndíjas együttműködés kialakítását.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2015. április 21. 16:34
Ariel városa Ciszjordánia területén található. A település nevezetessége az egyetem, ahol izraeli arab és zsidó diákok dolgoznak és tanulnak egymás mellett békében. Az intézmény kutatói nemrég áttörést értek el a rákkutatás területén: olyan sugárzást fedeztek fel, amely öngyilkosságra kényszerítik a rákos sejteket, miközben az egészséges sejtek épen maradnak. Mégis vannak, akik bojkottot hirdettek az egyetem ellen. Az Ariel Egyetemet 1982-ben alapították annak reményében, hogy színvonalas felsőoktatási intézmény lesz, főleg tudományos, mérnöki és egészségügyi területen. Három karon és 26 szakon 15 ezer diák tanul.
egysegelem
2015. április 21. 13:47
Elvileg tamogatom. Csak nehogy ugy jarjanak magyar egyetemistak mint Peter a palesztin ebresztoorajaval. https://www.youtube.com/watch?v=2SdtNcQGe9M
dick52
2015. április 21. 12:41
Inkabb Palesztina mint Izrael.
pacal
2015. április 21. 12:24
szijjártó készítheti a körmeit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!