Kazah hírügynökség: Orbán Kazahsztánban érzi magát otthon

2015. április 01. 14:47

A Kazinform kazah hírügynökség szerint Orbán Viktor azt nyilatkozta Asztanában, a kazah fővárosban, hogy ő az Európai Unióval szemben inkább Kazahsztánban talál rokonokra.

2015. április 01. 14:47

„Mindig örömmel jövünk Kazahsztánba. Mi politikailag egyenlők vagyunk az Európai Unióban, de a származás terén különbözünk. Amikor Brüsszelbe megyünk, nincsenek ott rokonaink. De amikor Kazahsztánba megyünk, akkor rokonokat, közeli embereket találunk. Furcsa ez az érzés nekünk, de igaz. Ezért a magyar delegációk mindig örömmel jönnek Kazahsztánba” – idézte Orbán Viktor szavait a kazah hírügynökség angol nyelvű összefoglalója, amely Magyar kormányfő: otthon érezzük magunkat Kazahsztánban címmel tudósított Orbán útjáról.

A hírügynökség orosz nyelvű összefoglalója egy fél mondattal hosszabban idézi Orbánt. Eszerint Orbán azt mondta: „(...) Ez egy meglehetősen furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell mennie ahhoz, hogy otthon érezze magát”. Ez a rész viszont nem szerepel az angol nyelvű összefoglalóban.

Orbán fenti szavairól nem számolt be az útról szóló tudósításában az MTI.

Fotó: Orbán Viktor FB.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. április 02. 06:55
Vadai éppen most mondta a Kossuthon, hogy ő kun (ezt szégyenlem ) és az ősei Kazahsztánból származnak.
ZZoltan
2015. április 02. 00:41
Visítozó agyhalottaknak: Mi magyarok Ázsiából jöttünk. Ez tény. Általános iskola alsós tananyag. A legújabb kutatások szerint a kazahsztáni madjar törzs egy régen leszakadt magyar töredék. Ők ma Kazahsztán egyik államalkotó népe. A magyarok ősei arról a területről indultak el. Agyatlan balliberós és EU mániás felebarátaim, nézzetek a térképre, hol is van ÉNY Kazahsztán és hol a magyar őshaza….. Szóval ne fanyalogjatok, lehet Orbánt utálni, de a kazahok egyes néprészei bizonyítottan a magyarok rokonai.
Tintamin
2015. április 01. 23:49
Ezt a barmot nem lehet megunni. Mindenkihez van egy jó szava. Csak legyen eléggé korrupt, akihez beszél.
Riwen
2015. április 01. 21:15
Egypártrendszer, még a magyarországinál is alacsonyabb átlagfizetéssel. Bár tény, hogy a jó irányba fordított Azerbajdzsánhoz képest előrelépés. Éljen a párt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!