Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Jóváhagyta az EB az orosz-magyar megállapodást

2015. április 21. 10:20

Lázár János mérföldkőnek nevezte az Európai Bizottság által jóváhagyott Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést.

2015. április 21. 10:20

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Lázár János ismertette, hogy Magyarország három szerződést köt Oroszországgal: az atomerőmű megépítésére, annak működtetésére, továbbá az atomerőmű nukleáris fűtőanyaggal való ellátására. Hozzáfűzte, hogy a harmadik szerződéshez az Európai Bizottság közvetlen hozzájárulása volt szükséges.

A miniszter mérföldkőnek nevezte a bizottság hozzájárulását, amellyel véleménye szerint jelentőset lépett előre az atomerőmű kapacitásbővítésének és -fenntartásának a megvalósítása. „Most már nem az a kérdés, hogy megvalósul-e a paksi kapacitásfenntartás vagy sem, hanem az a kérdés, hogyan valósul meg” – fűzte hozzá. Lázár János elmondta azt is, hogy a kormány további konstruktív tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal. Még két kérdéskört kell tisztázniuk: a versenyjogi, illetve a beszerzéssel kapcsolatos kérdéseket.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. április 21. 20:28
Mérföldkő..Szuverenitásunk elvesztésében.
formaegy
2015. április 21. 18:32
Lázár már megint hazudik! "Csak az Euratom Ellátási Ügynökség írta alá azt a szerződést, amely engedélyezi, hogy Magyarország Oroszországtól vásároljon fűtőanyagot az új paksi reaktorok működtetéséhez, az Európai Bizottság még nem. A Bizottság azonban már megkezdte a korábban elutasított magyar szerződések felülvizsgálatát." Ennek az embernek egyáltalán hagyja el igaz szó a hazug pofáját? folyamatosan az a kérdés foglalkoztatta az embereket, hogy Orbán miért emelte ezt a gyalázatot oda, ahova?! Azt hiszem nem kell tovább keresni a választ! Csak hazudni tud, és azt is olyan pofátlanul, mint senki más a világon! Orbán valóban megtalálta az emberét!
Akitlosz
2015. április 21. 13:39
Tiszta szerencse, hogy Magyarország szabad és független ország! El lehet képzelni, hogy akkor mi lenne, ha Magyarország csak a Brüsszeli Birodalom egyik tartománya lenne4
Eltünt
2015. április 21. 11:29
TÜNZŐK SZIVE MEGHASAD ,FOLYTONOS LESZ AZ ENERGIA ELLÁTÁS ,PEDIG NAGYON HIÁNYOLTÁK A TEHÉNGANALY GYŰJTÉST CSUTKATŐ VERÉST A SPARHELTBE VALÓ TÜZELÉST
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!