A diplomata útlevelekre kíváncsi a Jobbik

2015. április 09. 13:24

A párt azt szeretné, ha a kormány nyilvánosságra hozná: kik és milyen indokok alapján kaptak diplomata útlevelet az elmúlt öt évben.

2015. április 09. 13:24

A Jobbik azt kéri a kormánytól, hozza nyilvánosságra, hogy kik, milyen indokok alapján kaptak diplomata útlevelet az elmúlt öt évben. Szávay István, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy diplomata útlevelet a törvény szerint a közjogi méltóságok adhatnak egyszeri utazásra, vagy rendkívül indokolt esetben miniszteri javaslatra a külügyminiszter. Utóbbi hosszabb távra szól és a jogosultság alapja is szerepel benne – tette hozzá.

A jobbikos politikus közölte: érdekli, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója milyen jogosultsági indokkal kapott diplomata útlevelet és mely tárcavezető javaslatára. Arra szólította fel a kormányt, hozza nyilvánosságra, hogy 2010 májusától kezdve kik, kinek a javaslatára, milyen időtartamra kaptak diplomata útlevelet és milyen indokok alapján. Azt is kérdezte, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó vagy a Quaestor-botrányban érintett Orgován Béla rendelkezik-e ilyen dokumentummal.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 09. 18:11
A kettős állampolgársággal sem jutottak semmire! Valami értelmesebbet. Szebb jövőt!
Wendriner
2015. április 09. 14:43
A dzsobbik szélberni után eredt.
Laibach
2015. április 09. 13:56
egyre érdekesebb, nézzenek már utána egy kicsit jobban ennek a Habony gyeröknek: "..Mintha nem is létezne Habony Árpád kisbusza Nincs benne a járműadatbázisban az a kisbusz, amit Habony Árpád vezetett..." http://www.origo.hu/itthon/20150409-szorul-a-hurok-habony-kisbusza-korul.html
3M..
2015. április 09. 13:40
Olyan ez mint a kettős állampolgárság. Járna megmutatni, de nincs meg a politikai akarat. Az okát mindannyian ismerjük, a parlament hemzseg a kettős állampolgároktól. Mind a Fideszben, mind az ellenzékben ülnek fizetett ügynökök. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!