444: Ha eldobnak egy csikket, Pestet evakuálni kell

2015. április 20. 10:07

Egymilliárd-hatszázmillió forint lenne megsemmisíteni a Budapesti Vegyiművek egykori gyártelepén tárolt veszélyes anyagokat.

2015. április 20. 10:07

A napokban teljesen véletlenül kiderült, hogy Magyarország messze legsúlyosabb környezetszennyezése a főváros közepén, három kerület határán, az Illatos úton, a Budapesti Vegyiművek egykori gyártelepén van. Ha most azonnal nekiállnának a veszélyes anyagok elszállításának, megsemmisítésének és a terület megtisztításának, az körülbelül 15 évbe telne - írja a 444.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. április 21. 08:18
A volt Budapesti Vegyiművek az államé vagy valamiféle magáncég lett ott? Mert ha az államé akkor tényleg az állam felelős érte, de ha magáncégé..na akkor kicsoda?
békalepcse
2015. április 20. 21:18
Ez csak a jéghegy csúcsa! El sem lehet képzelni mi mindent ástak el!!! Például a miferink bányájában a négyes lencsébe, ahová csak éjjel jártak sűrűn a kamionok a hírek szerint. és ez hazánk vízkészletének a fele harmada, amire veszélyt jelent!!! Nagyon sajnálom gyermekeinket, nekik vágyálom lesz ami nekünk jutott gondtalannak mondható élet.Mert minden viszonylagos. Mi azt hittük, mennyire rossz, de ma már nosztalgiával gondolhatunk azokra a fiatal éveinkre, amikor a csapból még iható, jó ízű víz folyt!
heep
2015. április 20. 18:32
" Ha most azonnal nekiállnának a veszélyes anyagok elszállításának, megsemmisítésének és a terület megtisztításának, az körülbelül 15 évbe telne" Akkor talán el kellene kezdeni, nem? Már persze ha ez igaz. Mégiscsak a 444.hu írta.
august
2015. április 20. 10:35
Az a legérdekesebb, hogy a privatizációk, a fölszámolások, a céglebontások után az összes veszélyes hulladék eltakarítása az államra marad, miközben tucatnyi ember gazdagodott meg a fölszámolások során. Az is érdekes, hogy általában az Orbán kormányokon kérik számon mindig az eltakarítani való hulladékokat.. Régebben még azokat is amiket a kedves szocialista jómunkásemberek hoztak, hozattak be külföldről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!