Újranyitottuk a düsseldorfi főkonzulátust

2015. március 19. 13:07

Hivatalosan újranyitották csütörtökön Magyarország főkonzulátusát a németországi Düsseldorfban, amelyet 2009-ben zártak be. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában működő külképviseletet Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára avatta fel.

2015. március 19. 13:07

Újranyitották a magyar főkonzulátust Düsseldorfban Észak-Rajna-Vesztfália német tartomány központjában. A főkonzulátust Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára avatta fel.

Helyreállt a világ rendje, legalábbis a mi magyar világunkban és a magyar-német kapcsolatokban” – mondta az államtitkár a 2009-ben bezárt főkonzulátus újranyitásának alkalmából rendezett ünnepségen, hangsúlyozva: „ésszerűtlen, tarthatatlan és káros állapot volt, hogy Magyarországnak nem volt hivatalos külképviselete Németország legnépesebb tartományában”.

A tartományi kormány Európa-, és médiaügyi minisztere, Angelica Schwall-Düren beszédében példamutatónak nevezte a német-magyar gazdasági együttműködést és üdvözölte a főkonzulátus újranyitását. „Örülünk, hogy ismét itt vannak” – mondta a miniszter.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. március 19. 14:08
És ennek kapcsán hány fideszes vitte a qrváját napi 1 millióért ?
emhem
2015. március 19. 13:45
ésszerűtlen, tarthatatlan és káros állapot, hogy Magyarországnak nincs nagykövetsége észtországban..
Fahrenheit 451
2015. március 19. 13:31
vissza az alapokhoz? akkor Putyin helyzete ingatag.
Arandi
2015. március 19. 13:17
És szijjártó be se jelentette a nyugati nyitást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!