Orbán Schiffernek Simicskáról: Ki az a három?

2015. március 31. 12:44

Már csak három embere van az oligarcháknak a kormányban – állította Schiffer, mire Orbán visszakérdezett: ki az a három?

2015. március 31. 12:44

2011-12-ben 25 olyan ember volt kormányzati pozícióban, akik a Simicska-Nyerges tengelyhez kötődtek. Most már csak három – mondta Schiffer András. Orbán Viktor megkérdezte, hogy ki az a három, majd sorolni kezdte, hogy kik nem irányítják az országot: az IMF, Washington, Moszkva, az eurobürokraták, a multik – és az oligarchák sem.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 01. 09:50
Pontosabban ki irányította országot? "A legtöbbet hitelező kanadai Soros–Lauder–Holtzman–Sarlos tőkebefektetési társaság kelet-európai vezérképviselője, Andrew Sarlos kínos tárgyiassággal beszél erről 1993-as emlékirataiban: „A magyarországi nómenklatúrából sokan nem demagóg idealisták, hanem pragmatisták, akik könnyedén ÁLLTAK ÁT egyik politikai rendszertől a másikhoz. A kialakuló új elit soraiban megtaláljuk a régi nómenklatúra legjobb és legokosabb, ugyanakkor legravaszabb és leggátlástalanabb túlélőit… ....Több mint egymillió dollárt fordítottunk aztán mi magunk is arra, hogy elérjük 900 törvény és jogszabály meghozatalát, módosítását”. Nagyjából hát ezer dollárt fizettek egy-egy új nekik kedvező törvényért vagy jogszabályért. Ennyire taksálták a hazai pragmatikus igazságügyi és pénzügyi nómenklatúrát….." Göncz Árpád, a szocialista-neoliberális érdekcsoport jelképes személyisége az 1988-as országgyűlési választás előestéjén így nyilatkozott: „A gazdaság 75%-át már a nemzetközi vállalatok adják, és az a kormányfő, aki ehhez bármilyen formában hozzá akar nyúlni, három hónapnál tovább NEM MARADHAT A POSZTJÁN”. "
kjkj945
2015. április 01. 05:43
Netán jahu?
moricka13
2015. április 01. 03:34
Schiffer! Ha rajtam múlt volna, lett volna igazi rendszerváltás, de sem Antall, sem Horn,de még Medgyessy, nem beszélve Gyurcsányról és Bajnairól, soha nem lettek volna semmik. Fenntartásaim voltak és vannak Orbánnal is, de még a legelfogadhatóbb. Önök, a Magukat Agyon-demokratikusnak tartó, valójában katyvasz, úgy képzelik a rendet, mint az MSZP-SZDSZ koalícióban volt: Bár kormányozhattak volna egyedül, a kutyát a csupán farka SZDSZ csóválta, kormányozta. Szánalmas és unalmas, ahogyan nem édesgetik, hanem riogatják a madarakat, a megnyerni akart leendő választókat.
catalina9
2015. március 31. 18:14
kohntalan [Hozzászóló kiszűrése] 2015. március 31. 12:56 OV csak egy közepes képességű hordószónok, agya nincs, ereje nincs, ócska verbális trükkökel operáló kivénhedt bohóc csupán. " TGM egy osztrák lapnak néhány hónapja ezt nyilatkozta Orbánról: "Nagyon jól ismerem őt, el kell ismerni, hogy rendkívül intelligens ember. Sokat olvas, sokkal képzettebb, mint ahogyan azt az ember gondolja, és magánemberként jó humora van."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!