Nem volt sejtése a Külügynek a Quaestorról

2015. március 24. 17:14

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információnak nem voltak birtokában, semmilyen információt nem titkoltak el.

2015. március 24. 17:14

A tárca kedden közleményben reagált Mesterházy Attila, az Országgyűlés külügyi bizottsága szocialista tagjának nyílt levelére, amelyben a politikus azt kérte: a KKM haladéktalanul hozza nyilvánosságra azokat a döntés-előkészítő elemzéseket, amelyek szorgalmazták a tárca háttérintézményeként működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Quaestornál lévő befektetéseinek kivonását, illetve a számla megszüntetését.

A minisztérium azt közölte: a minisztérium a Quaestor csődjét nem látta előre. Megismételték: a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetői azt látták, hogy a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, a Quaestor ügyfeleinek jelentős része kivette a pénzét a cégtől. A kereskedőház vezetői látva ezt a folyamatot, döntöttek úgy, hogy az a biztos megoldás, ha ők is kiveszik a tőkét a Quaestortól.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2015. március 24. 22:28
Valahogy az egész külügyi akciónak olyan bennfentes kereskedés szaga van.Azt pedig a törvény bünteti. (más országokban) Egyáltalán 18 milliárdot egy vállalati kötvényben hogy tarthat egy állami intézmény? Talán nem eltőzsdézni akarták a pénzt?
kuwiq
2015. március 24. 20:10
Persze hogy nem. Kinek is juthatott eszébe ilyesmi, és egyáltalán, hogy lehet valaki ilyen rosszindulatú, hogy egáltalán ilyesmit feltételez?
gudmen
2015. március 24. 19:50
ezek a gecik mora veronikát bilincsben viszik el..tarsoly csaba meg akár a karib szigeteken is tavaszolhatna...
gudmen
2015. március 24. 19:03
a legutobbi szavazáson az lmpre és a jobbikra huztam be az x-et...legszivesebben ángyán jozsi bátyámat támogattam volna..de elveszett voksnak tünt akkor.. a lényeg..le kell számolni a 2 évtizede tandemben fosztogato fidesz-maszop maffiával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!