Március 15: csak 44 iskola fogadta el a HM meghívását

2015. március 13. 15:50

A Népszabadság megkeresésére a KLIK azt közölte: összesen 307 iskolát hívtak meg a március 15-ei központi ünnepségre, ebből 44 jelezte, hogy szívesen részt venne az állami programokon.

2015. március 13. 15:50

Mint ismert, a Honvédelmi Minisztérium Rendezvényszervező Hivatala felajánlotta a lehetőséget az iskoláknak, hogy néhány diákjuk állami költségen részt vehet a március 15-ei központi ünnepségeken, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) pedig közvetítette ezt a lehetőséget az iskolák felé. 

A Népszabadság megkereste a KLIK-et, hogy megtudja, hány iskolát hívtak meg, illetve ezek közül hányan utasították vissza, vagy nem válaszoltak a meghívásra. A központ válasza szerint 307 iskolához juttatták el a meghívást, ebből 44 jelezte, hogy szeretne élni a lehetőséggel. A KLIK szerint összesen 495 diák jelezte, hogy szívesen részt venne az állami megemlékezés programjain.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. március 15. 04:41
Ferge Zsuzsa - Iványi Gábor - Horváth András! Itt van Március 15-e! Mi a helyzet a DEKA öndefiníciójával? Lovas lelépett, hányan vannak most és kik azok? Papp Réka Kinga kultúrája illeszkedik a lelkész-teológus Iványiéhoz és vágyálmaihoz? Asztalukhoz ültetik még egyszer?
kitiltott
2015. március 14. 11:05
Nem tudjátok megint lesznek mesterlövészek a háztetőkön? Vagy az csak demokratikusan gondolkodó kormányok szokása?
illesl
2015. március 14. 08:59
Széchenyi, Kossuth, Petőfi forog a sírjában, a határon túli magyarok pedig nem értik, miért korcsosult el a magyar. Istennek hála, félig székely vagyok, legalább ez a felem egészséges. Jó lenne átvenni az európai unió normáit itt is: nem csak a fékek és ellensúlyok rendszerét. Vajon Franciaországban június 14-én otthon maradnak-e az emberek, nem ünnepelnek-e, vagy Romániában elképzelhető december 1 egy ilyen áruló magatartással. Szégyen ez és még nagyobb égés az, hogy erről még az egész világot tudósítják!!!
Finale*
2015. március 14. 08:28
Pedagoguskent egyedul , a szulo megkerdezese nelkul , semmirol nem donthetsz .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!