Így nézték a napfogyatkozást a Széchenyi téren

2015. március 20. 15:06

Az 1999-es napfogyatkozásról megmaradt gyorséttermi védőszemüveggel, kormozott üveggel, de még tésztaszűrűvel is nézték az emberek a pénteki részleges napfogyatkozást.

2015. március 20. 15:06

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. március 22. 08:42
E két mondatot az internetről másoltam be: A napfogyatkozást többnyire baljós jelnek, rendellenességnek, a Nap éltető erejét megcsappantó gonosz természetfeletti támadásnak tekintették a különböző társadalmak. A kereszténység a Jézus halálát követő váratlan napfogyatkozást mint az Atya gyászának és haragjának szimbólumát tartja számon. http://hullo-eso.blogspot.hu/2015/03/napfogyatkozas-hiedelmek-hagyomanyok.html Kétlem, hogy a mai magyar társadalom természettudományi érdeklődésének növekedése generált ennyi cikket a napfogyatkozásról. Vélhetően a szemüvegárusok finanszírozták a napfogyi kampányt. Vélhetően már a társadalom elfelejtette, hogy a nap-nézés veszélyes a szemre, de gyertyával kormozott üveggel, film negatívval (bár ez most már nincs sok) is meglehet nézni a fogyó napot. A népi hiedelem szerint háborút is jelenthet a napfogyatkozás. Talán annyi pozitív benyomásom lehet, hogy nem derült ki az, hogy Putyin autokrata rendszere lopta el rövid időre a napot és a magyarországi fékek és ellensúlyok hiánya vezetett sötétségre...
kacsamesék
2015. március 20. 19:43
A napfogyatkozás giccs. Aki nézi, ízléstelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!