Holokauszttagadás miatt elítéltek egy jobbikos képviselőt

2015. március 26. 14:52

Első fokon 750 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a bíróság Ágoston Tibor debreceni jobbikos önkormányzati képviselőt, mivel egy rendezvényen „hollókamu” és „hollókaszt” kifejezéseket használt.

2015. március 26. 14:52

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős. Hornyák Zsolt bíró bűnösnek mondta ki Ágoston Tibor, aki 2014. január 12-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom doni áldozatokról tartott megemlékezésén szándékos szóviccel élve – a vádirat szerint – a „hollókamu”, „hollókaszt” kifejezéseket használta.

A tárgyaláson Ágoston Tibor tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint fogalmazott, a kettős mérce ellen kívánt fellépni. Azt elismerte, szerencsétlen nyelvbotlás volt részéről az inkriminált kifejezés, és elnézést kért, ha valakit megsértett vele. „Fejet hajtok minden áldozat előtt” – jelentette ki.

A bíróság meghallgatta a rendezvény biztosításában részt vett rendőröket is, akik elmondták, 30-40 fő részvételével zajlott a megemlékezés, semmilyen rendbontást nem tapasztaltak, egyébként is távolabbról figyelték az eseményeket, „nem akartunk rátelepedni” a rendezvényre – vallotta egyikük. Ágoston Tibor beszédét nem hallották, mivel nem volt hangosítás, és erős szél fújt.

A bíró lejátszotta azt a legnagyobb videómegosztó portálra feltett felvételt, amely a megemlékezésen készült, s amelyen elhangzanak a vádiratban is szereplő kifejezések. 

Perbeszédében az ügyész a bűncselekmény súlyosságára hívta fel a figyelmet, arra, hogy a vádlott elkövette a zsidó népirtás tényének nagy nyilvánosság előtti tagadását, s börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, próbaidőre felfüggesztve. A vádlott védője szerint nem állapítható meg a tényállás, és a szándékosság sem bizonyított. Megismételte, hogy a vádlott minden áldozat előtt fejet hajt. Kérte a vádlott bűncselekmény hiányában való felmentését. Az ügyész súlyosítást, míg az ügyvéd felmentést kért. 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. március 27. 07:13
A bírónak és az ügyésznek elment az esze mert ostobaság a „hollókamu” és „hollókaszt” kifejezéseket holotagadásnak minősíteni. Szó sincs ártatlan áldozatok emléke gyalázásáról hanem inkább arról, hogy az emberek, magyarok és a világ legtöbb embere már torkig van az erőszakos holoporopagandával, a zsarolással és azt kihasználó izraeli barbárságok védelmével. Az áldozatok nyugodjanak békében de azok akik ma is rajtuk élősködnek nem érdemelnek mást csak megvetést.
Biomechanoid
2015. március 27. 06:54
Sajátos értelmezés a gúnyolódást tagadásnak mondani. Szóval, ha valaki a nevemből gúnyt űz, akkor nem ismeri el, hogy létezem? Az más kérdés, hogy a jobbikos faszkalap tényleg holotagadó. Lehetne annyi esze, hogy egy judeofasisztoid világrend idején mit hangoztat politikusként.
rajgy
2015. március 27. 05:31
"...Fejére szól, ki szót emel KÖVET nem alhatik...." Illés - "A szó veszélyes fegyver" (A hatalom ma is fél a kimondott szótól. Bűnteti.)
Lázár Páván
2015. március 26. 22:59
"Ha tudni akarod, ki uralkodik feletted, elég megnézned, kit nem szabad bírálnod" Voltaire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!