Havasi szerint megfelel a nemzetközi normáknak a paksi beruházás átláthatósága

2015. március 04. 16:02

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint két törvényt is tárgyalt az Országgyűlés a paksi bővítéssel kapcsolatban, amelyről a képviselők szabadon kialakíthatták véleményüket.

2015. március 04. 16:02

2008-ban a szocialista kormány a Déli Áramlat beruházásról szóló szerződést nem vitte be az Országgyűlésbe, a képviselők nem ismerhették meg, nem tárgyalhattak és nem dönthettek róla – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a kormányfő sajtófőnökét, hogy több sajtóorgánum felidézte Orbán Viktor egy 2008-as beszédét, amelyben a Fidesz elnöke elítélte az energetikai ügyekkel kapcsolatos „titkolózást”.

Havasi Bertalan emlékeztetett arra: szemben a szocialista kormány akkori eljárásával a paksi beruházás esetében két törvény is az Országgyűlés elé került; a 2014-es parlamenti választás előtt az általános kormányközi szerződés, a választások után pedig a fejlesztés pénzügyi hátteréről szóló dokumentum vitájába kapcsolódhatott be minden parlamenti képviselő, szabadon kialakíthatták véleményüket, és meghozhatták döntésüket az ügyben. A paksi beruházás átláthatósága megfelel a nemzetközi és az európai normáknak – tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. március 05. 08:27
Rettegnek a nyilvánosságtól...
Mohn
2015. március 04. 17:13
Ilyen havasik miatt hány az ember a fidesztől, többek között...))))))))
Tintamin
2015. március 04. 17:10
ANYÁTOK PICSÁJÁT, TI KÖPÖNYEGFORGATÒ SUTTYÒ SENKIHÁZIK!!!!
kukagyerek
2015. március 04. 16:22
Ez a havasi, nagyon elvan havazva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!