Ha orosz embargó, akkor Budai Gyula

2015. március 27. 16:36

Újabb hat hónappal hosszabbította meg Budai Gyula orosz embargós miniszteri biztosi kinevezését Szijjártó Péter.

2015. március 27. 16:36

Budai Gyulát ezt megelőzően múlt év szeptember 3-án nevezte ki a miniszter az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztossá. Az akkor meghatározott feladatai szerint az embargó miatt szükségessé váló külgazdasági intézkedésekre kellett javaslatokat tennie, segítenie kellett az embargóval sújtott mezőgazdasági és agrárvállalkozásokat, élelmiszer-feldolgozókat és vállalkozásokat piacaik megtartása érdekében.

További feladata a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottságban az együttműködés elősegítése, kapcsolattartás az embargóval érintett magyar vállalkozásokkal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. Ugyancsak a biztos feladata a keleti nyitás politikája keretében az oroszországi piacon nem értékesíthető mezőgazdasági termékek más régiókban történő eladási lehetőségének vizsgálata és új piacok felkutatása.

Az új utasítás megismétli ezeket a feladatokat, kiegészítve azzal, hogy a biztos vezeti a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság mezőgazdasági munkacsoportját is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. március 28. 07:33
Ha Budai nem csak pofázott hanem csinálta volna a munkáját akkor ma Gyurcsány és Bajnai és nagyon sok mocskos, tolvaj gazember Gyurcsány/Bajnai kormánytag börtönben űllne. Egy ilyen ember semmire se alkalmas.
OHM
2015. március 27. 19:30
Ezt a férget már rég likvidálni kellett volna a közéletből/hatalomközeli állapotból! Az, hogy ez nem történt meg, az nem rendszerhiba, hanem állampolgári szarháziság!
birak
2015. március 27. 19:25
Kineveznék egy embargó feloldási biztost is, milyen komoly dilemmái lennének, hogy egyáltalán csináljon-e bármit is :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!