Fidelitas-elnök: Félreértették a „provokátorfigyelő” célját

2015. március 18. 17:24

Böröcz László az MTI megkeresésére közölte: a „provokátorfigyelővel” csak azt szeretnék, hogy ha még egyszer nem fordulna elő olyan, mint a baloldalnak a március 15-i állami ünnepségen „elkövetett akciója”.

2015. március 18. 17:24

A Fidelitas elnöke szerint az általuk indított „provokátorfigyelő” célja annak megelőzése, hogy „a baloldali pártok civil köntösbe bújva tönkretegyenek” bármilyen ünnepséget. Böröcz László ezt azután mondta az MTI-nek, hogy az általa szerda délelőtt bejelentett „provokátorfigyelő” csapatukat ellenzéki pártok élesen bírálták, több ifjúsági szervezet feljelentést is tett. A csapat megalakítását a Fidesz ifjúsági társszervezetének néhány napja megválasztott elnöke azzal indokolta, hogy „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, „aki provokátorokat ismer fel”, hogy küldje el nekik a nevüket, képüket.

Böröcz László délután az MTI-nek arról beszélt, hogy kezdeményezésük lényegét kissé félreértették. Mint mondta, azt szeretnék, ha még egyszer nem fordulna elő olyan, mint a baloldalnak a március 15-i állami ünnepségen „elkövetett akciója”. Ennek két olyan résztvevője is volt, akiről konkrétan tudják, hogy baloldali pártokhoz köthető – tette hozzá. A „provokátorfigyelővel” az a céljuk – folytatta Böröcz László –, hogy leleplezzék azokat a párttagokat vagy pártaktivistákat, akik magukat civilnek beállítva tönkretesznek egy rendezvényt.

Az ellenzéki reagálások közül külön kitért a DK-s Vadai Ágnes bírálatára, amelyet úgy kommentált: Vadai Ágnesnek arra kellene választ adnia, ő küldte-e oda a DK-s aktivistát a március 15-i ünnepségre, és fizettek-e neki ezért.

A „provokátorfigyelő” Facebook-oldalának leállásával kapcsolatban a Fidelitas vezetője azt mondta: bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Arra az esetre ugyanakkor, ha nem így történne, közölte: „nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni”.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bobita59
2015. március 19. 13:36
Akinek egy ilyen "provokátor-figyelő" szolgáltatás megfogan az agyában, az maga nem más mint provokátor...
székely
2015. március 19. 08:26
A FIDELITAS legkedvesebb olvasmánya Dürenmatt "Megfigyelők megfigyelőinek megfigyelői " című műve.
pollip
2015. március 19. 08:25
Szerintem ha a baloldali rendezvényeket provokálná valaki, a baloldalt is érdekelné, hogy kicsoda. Viszont nem jelentené be, hanem titokban intézné
Pinter68
2015. március 18. 21:04
Arany pofáim, milyen kényesek lettek hirtelen. Bezzeg, amikor az övéik trollkodták szét a baloldal rendezvényeit, akkor nem voltak ilyen finnyásak. Hiába, új élmény nekik, hogy nem mindenki tapsolni megy oda. Nem baj, majd megszokják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!